Afvallen tijdens je zwangerschap

2
257

Vroeger zeiden artsen dat afvallen tijdens de zwangerschap niet goed was, omdat het belangrijk was om het gewicht te behouden voor de gezondheid van de baby.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet waar is. Sterker nog, afvallen kan de gezondheid van uw baby bevorderen en leiden tot een gemakkelijkere zwangerschap voor u, mits u het goed doet.

Welnu, voordat u besluit 10 kilometer te gaan joggen tijdens uw derde trimester zonder voorafgaande oefening, moet u hierover eerst met uw verloskundige/gynaecoloog praten. Zij zal uw huidige situatie kunnen evalueren en kijken of afvallen voor u een goed idee is. Als u overgewicht heeft, in vergelijking met wat uw gewicht hoort te zijn, dan zal de arts u waarschijnlijk helpen met het samenstellen van een plan. Ook al heeft u geen overgewicht, dan is met de baby opkomst alsnog een goed moment om eens goed naar je eigen eetgewoonten te kijken.

Bezoek de voedingsdeskundige

Bezoek minstens één keer per maand een voedingsdeskundige om een goed voedingsplan samen te stellen voor uw baby — en voor uw gewichtsverlies. Er zijn enkele belangrijke voedingsstoffen die foetussen en baby’s nodig hebben, en u wilt de gezondheid van uw kleine niet in gevaar brengen door per ongeluk de verkeerde voedingsstoffen te schrappen.

Zorg voor de juiste informatie voor uw situatie, voordat u begint met het uitzoeken van dingen om te schrappen uit uw dieet.

Sporten kan de bevalling gemakkelijker maken

Low-impact-oefeningen zijn veiliger voor zwangere vrouwen dan high-impact-oefeningen. Dit is waar oefeningen als zwemmen en yoga een verschil kunnen maken.

Bekijk ook: Tips om af te vallen na je zwangerschap

Niet alleen zal uw flexibiliteit verbeteren, vooral met yoga, maar uw hele lichaam zal sterker worden — een ontwikkeling die u zeker zal helpen bij het behouden van een gezonde zwangerschap.

Blijf realistisch

Houd een oogje op uw gewicht — maar laat het uw leven niet beheersen. Uw gewicht is voor u altijd een getal geweest om naar te kijken — wanneer u zwanger bent, zijn er zoveel factoren die dat getal een kilo omhoog of omlaag zullen brengen, misschien zelfs wel 2 kilo. Dus wanneer u een zware training heeft gedaan en nog steeds bent aangekomen de volgende dag, raak dan niet in paniek. U zult op de lange termijn gezond worden.

U zult misschien vinden dat uw afvalschema meer kwaad dan goed doet. U krijgt niet de juiste voedingsstoffen, of u kunt niet iedere ochtend om 5:00 uur opstaan en naar de sportschool gaan. U zult misschien vinden dat uw slaappatroon ten koste gaat van uw oefeningen, en lijdt u daar dus onder. Er is geen enkele reden waarom u uw plan niet zou kunnen wijzigen, of het zelfs geheel schrappen.

Tip: Tips om af te vallen na je zwangerschap

Vrouwen hebben hele marathons gelopen tijdens hun tweede trimester. Dit is niet aan te raden voor de meeste jonge moeders, maar als u al zeer fit bent, is dat iets om voor te gaan.

Conclusie

Bent u zwaarlijvig en zwanger? Dan is er geen reden om niet te overwegen af te vallen tijdens uw zwangerschap. Zowel u als uw kleine zullen profiteren van de gezondheidsveranderingen die zullen komen bij het aangaan van een oefeningsregime. Uw baby zal u later in zijn of haar leven bedanken dat u hem/haar deze start heeft gegeven.

DELEN
Vroeger had ik last van overgewicht, tot ik op een dag in mijn bikini voor de spiegel stond en dacht, dit kan zo echt niet langer! Ik heb mijn leven omgegooid en ben fanatiek gaan sporten. Toen ik eenmaal resultaten begon te zien voelde ik me beter dan ooit en werd ik alleen nog maar fanatieker. Op dit moment ben ik tevreden met mijn lichaam en ik wil wat ik door de jaren heen hebt geleerd op het gebied van sporten graag met anderen delen!

2 REACTIES

  1. Ik ben 21 weken zwanger en ben in deze periode veels te veel aangekomen door te veel calorieën tot me te nemen. Graag wil ik wat gewicht kwijt en het liefst niet wachten tot na mijn zwangerschap, maar ik hoor alleen maar dat afvallen tijdens zwangerschap erg slecht is en risico’s met zich mee brengt voor het kindje. Zo zouden de afvallenstoffen schadelijk zijn voor het kind.
    Ik ben daarom verbaasd over dit artikel, maar zou wel willen dat de nieuwe inzichten juist zijn!

    • Er is natuurlijk een verschil tussen snel veel willen afvallen, wat inderdaad af te raden is, en op een gezonde manier heel langzaam wat kilo’s kwijt raken door beter te gaan eten en licht te bewegen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER