De 6 beste tips bij het volgen van het Weight Watchers dieet

0
122

Weight Watchers is een bekend en veel gebruikt dieet over de hele wereld en ook in Nederland zijn er veel mensen die leven volgens het punten systeem van dit dieet.

In dit artikel geef ik je een zestal tips waarvan ik vind dat ze essentieel zijn om het afvallen met behulp van dit dieet tot een succes te maken. Wellicht komen ze je bekend voor, maar volg jij ze ook daadwerkelijk allemaal op?

1Eten/Snacks

Vind snacks met lage punten en hou je eraan vast! Ze zullen je doorheen de hele dag helpen wanneer je voelt dat je maag om wat te eten vraagt. Persoonlijk heb ik graag appels en wortels op het werk en thuis. Natuurlijk hoef je niet enkel deze te eten.

Dat is echter gewoon wat ik graag heb als snack met lage of zelfs nul punten. Het is OK om soms wat snoep te eten, maar blijf ervan bewust hoeveel punten die ene chocoladereep heeft.

2Boodschappen doen

MAAK EEN LIJST! En vooraleer je boodschappen doet, moet je goed weten hoeveel punten al de voedingswaren hebben die je wil kopen in de supermarkt. Het is een goed idee om de puntwaarden naast de items op je boodschappenlijst te zetten.

Aanrader: Weight Watchers

Als je iets wil kopen dat niet op je lijstje stond, kijk dan goed naar de tabellen op de verpakking. Bereken de punten!

3Wegen/meten van Voeding

Koop een weegschaal! Ik adviseer de Weight Watchers weegschaal. Het weegt in gram en in ounce. Natuurlijk kan je ook andere weegschalen gebruiken, ik prefereer gewoon deze van Weight Watchers. Het is eigenlijk nogal verbazingwekkend om een steak van 115 gram op je bord te zien, en waar te nemen hoe klein deze eigenlijk is.

4Gebruik de rekenmachine

Maak geïnformeerde beslissingen en gebruik de punten rekenmachine om te berekenen hoeveel punten iets exact heeft en gok niet gewoon. Het weten hoeveel punten iets heeft zal je helpen bij je beslissing als je denkt nog steeds honger te hebben en meer wil.

5Doe aan sport

Dit is één van de meest belangrijke dingen om te doen wanneer je graag nog sneller wil afvallen. Ik weet echter dat het moeilijk is om effectief naar buiten te gaan en het ook te doen. Maar als je je hoofd ernaar zet en als je gewicht wil verliezen is dit het beste om te doen voor je lichaam en gezondheid!

Aanrader: Weight Watchers

Het helpt je niet alleen met het verliezen van gewicht, maar zal ook vet verbranden, spieren opbouwen en je kan zelfs een klein beetje meer eten aangezien je meer punten verkrijgt wanneer je sport.

Deze punten heten Activity Points end kunnen toegevoegd worden bij je dagelijkse inname

6Dieet?

Denk niet dat je heel de tijd op een dieet bent. Dit is een verandering in levensstijl! Het is eigenlijk écht hoe je zou moeten eten. Als je dit leert, zal je voelen dat je niet aan het diëten bent. Als je dit toch gelooft, heb je wellicht al meer kans op falen.

Wanneer je de punten ook nog eens uit je hoofd begint te kennen zal het zeker niet meer als dieet aanvoelen, maar is het gewoon routine geworden!

Wat zijn jouw ervaringen met het Weight Watchers dieet? Heb jij zelf nog tips die je graag wilt delen? Laat een reactie achter!

DELEN
Mijn favoriete bezigheid? Helaas is dit eten.... Dankzij de genen van mijn moeders kant betekent dit helaas dat ik heel gemakkelijk gewicht aankom. In het verleden heb ik dan ook van alles geprobeerd qua afvallen, van Sonja Bakker tot weken lang leven op vruchtensappen. In het dagelijks leven werk ik als diëtiste. Hiernaast deel ik op deze site graag de ervaringen en kennis die ik heb opgedaan op het gebied van afvallen en lekker eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER