De voor en nadelen van het Weight Watchers dieet

0
221

Heb jij moeite bij het uitkiezen van het juiste dieet? In dit artikel zet ik de voordelen van het Weight Watchers dieet op een rijtje, zodat jij kan bepalen of dit dieet iets voor jou is.

De voordelen van Weight Watchers

De Weight Watchers programma’s zorgen voor een evenwichtige voedingsdieet met begeleiding en oefeningen, die de sleutel is tot zowel een gezond gewicht als een gezond leven.

De programma’s voedingswaarden geven dieeters geen gevoelens van honger of lusteloosheid, handhaven de stofwisseling van hun lichaam en voorkomen het aanmaken van vetreserves (honger leidt tot vetreserves).

Ook interessant: De 6 beste tips bij het volgen van het Weight Watchers dieet

Een zeer evenwichtig dieet programma met recepten en maaltijden wordt aan leden verstrekt die aan het Weight Watchers Point System deelnemen. De deelnemers kunnen deze materialen houden.

Een van de weinige grote programma’s die persoonlijke ondersteuning biedt.

Het is ook een flexibel programma dat online kan worden uitgevoerd op een help forum waar leden elkaar treffen, of zonder bij elkaar te komen, maar door instrumenten van het programma, zoals de Weight Watchers Online Points Calculator, te gebruiken.

De Weight Watchers Point System neemt de zorgen van gewichtsverlies weg omdat deelnemers een keuzevrijheid hebben in hun dieet (er zijn geen voedingsmiddelen “verboden” en zijn flexibiliteit staat dagelijks gebruik toe), ongeacht het type plan die ze hebben.

De Nadelen van Weight Watchers

De Weight Watchers Point System steunt veel op slimmigheidjes voor de verkoop. Of het nu om de Weight Watchers Points, de Weight Watchers Point Grafiek, de Weight Watchers Points Calculator enz. gaat, worden deze hulpmiddelen agressief op de markt gebracht om aan potentiële dieeters het hele proces eenvoudig te laten lijken.

Bekijk ook: Het GI dieet - eten op basis van de Glycemine Index

Reclame overtuigt ook mensen met overgewicht dat ze het kwijt kunnen raken zonder het voedsel waar ze van houden op te offeren. De waarheid is echter dat door de Weight Watchers Point System en Weight Watchers Point Calculator, dieeters alleen kleine porties van het ongezonde voedsel mogen eten, willen ze binnen de punten schema passen.

Uit diverse studies is gebleken dat, gemiddeld, slechts 5% van de dieeters het gewichtsverlies behoudt binnen vijf jaar vanaf het begin van het programma en in deze gevallen is dit meestal bereikt via een langdurige therapie die kostbaar kan zijn.

Het gebruik van de therapie en het bijwonen van meetings in het Weight Watchers programma kan mogelijk de ontwikkeling van zelfdiscipline en zelfvertrouwen tegenhouden.

Afsluitend

Tot slot is het duidelijk dat de Weight Watchers Points plannen zowel positieve als negatieve kanten hebben voor iemand die een dieet volgt. Begrip voor deze aspecten, alsmede het uitvoeren van een eerlijke zelfanalyse is essentieel om achter te komen of het plan iets voor jou is.

Lees ook: Dieëten die te mooi om waar te zijn

De meest negatieve aspecten van de Weight Watchers Points System kunnen worden verzacht door het gebruik van hulpmiddelen en ondersteuning door het Weight Watchers Point Calculator, het Weight Watchers Point Grafiek enz.

Maar de conclusie van dr. Stanley Heshka, auteur van het Weight Watchers Program studie in het Journal of the American Medical Association (JAMA), moet door elk potentiële Weight Watchers gebruiker overwogen worden:

Hoewel Weight Watchers en soortgelijke programma’s voor sommige mensen kunnen werken, is het duidelijk dat ze niet voor iedereen geschikt zijn. Programma’s hebben de beste kans van slagen als ze een natuurlijk gevoel geven aan de mensen die ze volgen, anders wordt het te moeilijk om het gewichtsverlies te handhaven. Het werkt zolang je er bij blijft.

Bron: Journal of the American Medical Association 2003; 289:1792 1798,1833-1836

DELEN
Mijn favoriete bezigheid? Helaas is dit eten.... Dankzij de genen van mijn moeders kant betekent dit helaas dat ik heel gemakkelijk gewicht aankom. In het verleden heb ik dan ook van alles geprobeerd qua afvallen, van Sonja Bakker tot weken lang leven op vruchtensappen. In het dagelijks leven werk ik als diëtiste. Hiernaast deel ik op deze site graag de ervaringen en kennis die ik heb opgedaan op het gebied van afvallen en lekker eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER