Dieëten die te mooi om waar te zijn

0
54
Er zijn veel producten voor gewichtsverlies op de markt die weinig of geen effect hebben op het lichaam. Je kent ze vast zelf ook wel, advertenties die beweren je te helpen gewicht te verliezen, door het nemen van een nieuw ‘wonder’ pil.
Laat je niet misleiden door deze gewichtsverlies scams, je moet leren hoe je gewicht verliest op een gezonde, duurzame manier. In dit artikel zal ik een aantal veel voorkomende voorbeelden toelichten.

Afvallen zonder dieet of lichaamsbeweging

Dit is een van de meest populaire slogans gebruikt door gewichtsverlies oplichters. Het is onrealistisch om te geloven dat je kunt afvallen door het eten van vet voedsel en door het doen van weinig of geen lichaamsbeweging. Ga er niet vanuit dat, om te ontdekken hoe je snel gewicht verliest moet luisteren naar deze nep-slogans en niet effectieve dieet pillen in moet nemen.

Verlies 20 pond in slechts 2 weken

Om veilig af te vallen moet je streven naar ongeveer 1-2 pond per week. Elk product dat beweert meer te helpen dan een paar pond per week te verliezen, liegt of is extreem onveilig.

Onderdrukt de hunkering van trek en blokkeert de opname van vet

Veel supplementen die beweren vetopname te blokkeren zijn oplichterij of vormen gezondheidsrisico’s. Leren om snel af te vallen gaat om bewust te worden van wat je eet en het weglaten van voedsel zonder voedingswaarde en een hoog vetgehalte.

Een afval formule die voor iedereen werkt

Iedereen is verschillend en heeft een andere aanpak nodig, om gezond gewicht te verliezen. Een plan, voor een gezonde levensstijl is voor iedereen verschillend als gevolg van medische geschiedenis, gewoonten en levensstijl keuzes.

Wetenschappelijk bewezen

Veel afslankproducten beweren dat ze wetenschappelijk bewezen zijn, maar wees op je hoede voor deze claims, het onderzoek is misschien niet perfect, was het product getest op 10 personen of 10.000? Heeft een medisch tijdschrift “geweldige”” resultaten van het  product gepubliceerd? Doe je eigen onderzoek en graaf diep, voordat je deze claims aanvaard.

Het belangrijkste om te onthouden is, dat er geen snelle oplossing bestaat, om snel af te vallen. Ongetwijfeld zul je onderzocht hebben hoe je snel kan afvallen, je hebt vast gezien dat een aantal belangrijke begrippen steeds worden herhaald – gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en een besef van emotioneel eten.

Aanrader: De beste diëten van 2015

Als je moeite hebt om gewicht te verliezen, laat je niet verleiden door deze oplichterij en vesrpil je hard verdiende geld niet. Probeer te ontdekken waarom je eet (bijvoorbeeld verveling, stress) en begin met verstandig eten. Het is ook belangrijk om een sport te doen of oefening waar je passie voor voelt en die niet aanvoelt als een hele opgave.

Als je nog steeds worstelt, vraag vrienden en familie voor hun advies en steun, of je kan je zelfs laten helpen door een professionele, onbevooroordeelde gewichtsbeheersing kliniek, bij het verliezen van overtollige kilo’s.

DELEN
Mijn favoriete bezigheid? Helaas is dit eten.... Dankzij de genen van mijn moeders kant betekent dit helaas dat ik heel gemakkelijk gewicht aankom. In het verleden heb ik dan ook van alles geprobeerd qua afvallen, van Sonja Bakker tot weken lang leven op vruchtensappen. In het dagelijks leven werk ik als diëtiste. Hiernaast deel ik op deze site graag de ervaringen en kennis die ik heb opgedaan op het gebied van afvallen en lekker eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER