SLUITEN
Afvallen

Afvallen

Hier vind je artikelen die je leren om op een gezonde manier af te vallen en op gewicht te blijven. Lees hier ook alles over verschillende populaire dieeten.

Het JoJo effect

JoJo diëten verwijst naar de periode waarin gewichtsverlies voorkomt als gevolg van een extreme afname van het aantal calorieën en de daaropvolgende periode waarin het gewicht weer terug komt.

Wat zijn Joules, calorieën en kcals eigenlijk?

Iedereen die een dieet volgt kent ze wel, de calorieën. Maar wat houden deze calorieën nu precies in en waar staat kcal en KJ voor? Voordat ik deze vragen kan beantwoorden, zal ik eerst uitleggen wat energie precies is.

Hoe overgewicht vermijden tijdens de menopauze

De menopauze, helaas ontkomt geen enkele vrouw eraan. Lees waarom aankomen tijdens de menopauze heel normaal is en hoe je dit tegen kunt gaan!

Waarom we kiezen voor een dieet om gewicht te verliezen

In dit artikel leg ik uit waarom mensen kiezen voor een dieet om gewicht te verliezen, door hier bewust van te worden kun je je eigen gedrag aanpassen.

Vijf redenen waarom het stellen van gewichtsverliesdoelen niet werken

Voor veel mensen betekent afvallen dat ze wekelijks op de weegschaal staan om te kijken of ze al iets zijn afgevallen. In dit artikel geef ik je 5 redenen waarom het stellen van een doel om te bereiken juist ervoor kan zorgen dat je dit doel niet bereikt, of op de verkeerde manier bereikt.

Hoe blijf je Gemotiveerd? 4 tips van een Diëtist

In dit artikel geef ik vier tips om gemotiveerd te blijven en om je gezonde eetgewoonten en afvalplan vol te houden.

Waarom snel afvallen niet werkt

Veel mensen denken nog steeds dat ze door een paar weken weinig te eten het lichaam van hun dromen kunnen bereiken. Ze beginnen aan een strikt dieet waarbij ze per dag vrijwel niets eten om zo kilo's per week af te vallen. In dit artikel zag ik uitleggen dat deze manier van afvallen totaal niet slim

Vallen mannen of vrouwen sneller af?

Hoewel het zeker geen pretje is om moeite te hebben met afvallen terwijl je partner meteen resultaat boekt, is de harde waarheid dat vrouwen gewoon minder makkelijk afvallen als mannen - -of niet?

Een Koolhydraatarm of Koolhydraatrijk Dieet: Wat is Beter?

Zowel koolhydraatrijke- als koolhydraatarme diëten zijn aangedragen als manieren om af te vallen. In dit artikel neem ik beide onder de loep.

De voor en nadelen van het South Beach Dieet

Het South Beach dieet combineert snel gewichtsverlies in de eerste paar weken met een goed vol te houden plan om het gewichtsverlies te behouden. In dit artikel heb ik de voor en nadelen van dit dieet op een rijtje gezet.
0FansLike