Bent Over Dumbbell Row with Supination

  0
  126
  De Bent Over Dumbell Row with Supination is een variatie op de normale row. Bij deze variant worden de polsen gedraaid tijdens het doen van de oefening.

  Betrokken Spiergroep(en)

  Lats

  Lats

  De Lats, een afkorting voor Latissimus Dorsi, bevinden zich in het midden van de rug. De lats zijn de grootste spieren in het menselijk lichaam. De brede rugspier bestaat uit vier delen die elk een verschillende functie hebben. Door de lats te trainen krijgt je rug de door veel mensen gewenste 'V'-vorm.

  Onderrug

  Onderrug

  In de onderrug bevinden zich diverse weefsels en spieren die de rug met de billen verbinden. Het is belangrijk dit gedeelte van het lichaam niet te vergeten te trainen, aangezien het ondersteuning biedt bij zeer veel bewegingen.

  Trapezius

  Trapezius

  De musculus trapezius, ook wel monnikskapspier of traps genoemd is de ruitvormige spier bovenop de rug. De monnikskapspier loopt van de schedelbasis tot aan het midden van de rug. De spier bestaat uit drie delen. Het bovenste deel is ook van de voorkant van het lichaam te zien en zorgt ervoor dat we ons hoofd omhoog kunnen buigen. Het middelste gedeelte zorgt ervoor dat het schouderblad omhoog bewogen kan worden (iets optillen) en het onderste gedeelte zorgt ervoor dat het schouderblad omlaag kan bewegen.

  Achterkant Schouder

  Achterkant Schouder

  Aan de achterkant van de schouder bevind zich het achterste gedeelte van de musculus deltoideus. Deze spier ligt op alle andere spieren van het schoudergewricht en vormt dan ook de contour van de schouder en bovenkant van de arm. Wanneer je grote brede schouders wilt hebben is het trainen van deze spier dus essentieel. Hiernaast bevinden zich aan de achterkant nog diverse spieren die de schouder op zijn plaats houden.


  Benodigdheden

  Dumbbell

  Dumbbell

  De dumbbell is een korte halter die je vast pakt met een hand. Hij bestaat uit een stang met aan beide uiteinden een bepaalde hoeveelheid gewicht. Er bestaan dumbbells in verschillende materialen zoals ijzer en rubber. Het gewicht varieert van 0.5kg tot wel 80kg. Het voordeel van trainen met losse gewichten is dat je lichaam extra moet werken om zijn balans te houden. Een nadeel is dat het mogelijk is om de oefening verkeerd uit te voeren waardoor je geen resultaat zal behalen of erger, een blessure oploopt.


  Uitvoering

  1. Ga rechtop staan met je voeten ongeveer schouder breedte uit elkaar, je armen hangen langs je lichaam met een dumbbell in iedere hand.
  2. Buig nu voorover zodat je bovenlichaam een hoek van ongeveer 45 graden met je lichaam maakt. Laat je armen recht naar beneden hangen zodat de gewichten zich ongeveer voor je knieën bevinden.
  3. Trek de gewichten tegelijk omhoog door je ellebogen richting je lichaam te brengen. Tijdens deze beweging draai je je polsen zodat op het hoogste punt je polsen naar elkaar toewijzen.
  4. Laat de gewichten weer langzaam terugzakken naar de beginsituatie.
  5. Herhaal

  Tips

  • Span op dit hoogste punt de spieren in je rug nog even extra aan.
  • Buig licht door de knieën.
  • Ga niet heen en weer schommelen om het gewicht zo makkelijker omhoog te krijgen.
  • Span je buikspieren aan om de rug te ondersteunen.

  Overige informatie

  Dit is een Isolatie oefening. Een isolatie oefening is een fitness oefening waarbij maar een spiergroep en gewricht tegelijk beweegt. Het voordeel van een isolatie oefening is dat je gericht een specifieke spier kan trainen, bijvoorbeeld omdat deze achterloopt bij de rest van je lichaam.

  Dit is een Pull oefening.

  DELEN

  LAAT EEN REACTIE ACHTER