Dumbbell Front Raise

  0
  92
  De dumbell Front Raise is een isolatie oefening voor het trainen van de schouders. Er zijn verschillende variaties van deze oefening mogelijk.

  Betrokken Spiergroep(en)

  Zijkant Schouder

  Zijkant Schouder

  De zijkant van de schouders bestaat uit de musculus deltoideus, vaak afgekort als de delts. Deze spier ligt op alle andere spieren van het schoudergewricht en vormt dan ook de contour van de schouder en bovenkant van de arm. Wanneer je grote brede schouders wilt hebben is het trainen van deze spier dus essentieel. De delts zorgen voor het zijwaards bewegen van de arm.

  Voorkant Schouder

  Voorkant Schouder

  Aan de voorkant van de schouder bevind zich de voorste kop van de musculus deltoideus. Deze spier ligt op alle andere spieren van het schoudergewricht en vormt dan ook de contour van de schouder en bovenkant van de arm. Wanneer je grote brede schouders wilt hebben is het trainen van deze spier dus essentieel.


  Benodigdheden

  Dumbbell

  Dumbbell

  De dumbbell is een korte halter die je vast pakt met een hand. Hij bestaat uit een stang met aan beide uiteinden een bepaalde hoeveelheid gewicht. Er bestaan dumbbells in verschillende materialen zoals ijzer en rubber. Het gewicht varieert van 0.5kg tot wel 80kg. Het voordeel van trainen met losse gewichten is dat je lichaam extra moet werken om zijn balans te houden. Een nadeel is dat het mogelijk is om de oefening verkeerd uit te voeren waardoor je geen resultaat zal behalen of erger, een blessure oploopt.

  Fitness Bankje

  Fitness Bankje

  Een fitness of halter bankje is een bankje dat ondersteuning bied tijdens diverse fitness oefeningen met losse gewichten zoals een barbell of dumbbell. Bij veel bankjes is het mogelijk de leuning schuin omhoog of omlaag te zetten. Ook hebben sommige bankjes een klem waar je je voeten achter kan vastklemmen voor extra stabiliteit.


  Voorbereiding

  Pak een dumbbell en een fitness bankje en ga op de rand van het bankje zitten, de rug moet recht zijn en de benen staan stevig op de grond.

  Uitvoering

  1. Pak de dumbbell bovenhands vast en laat hem naast je hangen.
  2. Breng nu langzaam je volledig gestrekte arm richting het plafond.
  3. Hou de hoogste positie even vast.
  4. Laat het gewicht weer langzaam naar de begin positie zakken.
  5. Herhaal

  Variaties

  • Deze oefening kan ook staand uitgevoerd worden, het is dan wel moeilijker om balans te houden.
  • Er kan ervoor gekozen worden om een kant per keer te trainen met een gewicht of beide schouders tegelijk te trainen met twee gewichten.

  Tips

  • Kijk niet naar het gewicht, blijf recht voor je uitkijken.
  • Alle beweging moet vanuit je schouders komen, ga niet heen en weer schommelen om het gewicht zo extra momentum mee te geven.

  Overige informatie

  Dit is een Isolatie oefening. Een isolatie oefening is een fitness oefening waarbij maar een spiergroep en gewricht tegelijk beweegt. Het voordeel van een isolatie oefening is dat je gericht een specifieke spier kan trainen, bijvoorbeeld omdat deze achterloopt bij de rest van je lichaam.

  Dit is een Push oefening.

  DELEN

  LAAT EEN REACTIE ACHTER