Legg press

  0
  53
  De Leg Press is een van de beste oefeningen voor het trainen van de verschillende beenspieren. Met deze oefening train je de hamstrings, bilspieren, quadriceps en een aantal andere spieren in de bovenbenen.

  Betrokken Spiergroep(en)

  Billen

  Bilspieren

  De billen worden gevormd door de Gluteal Muscles (Glutes). Deze spieren zijn een van de sterkste spieren in het lichaam en ze verbinden de benen met de spieren van de rug. De bilspieren worden gebruikt bij het bewegen van het been, het draaien van de heup en het roteren van de romp.

  Hamstrings

  Hamstrings

  De hamstrings bestaan uit drie verschillende spieren aan de achterkant van het bovenbeen. Ze spelen een cruciale rol bij dagelijkse activiteiten zoals lopen, rennen en springen. Sterke hamstrings vangen het gewicht van het lichaam op en voorkomen zo knieblessures.

  Quadriceps

  Quadriceps

  De quads (quadriceps) worden gevormd door 4 spieren aan de voorkant van het bovenbeen. De quads zorgen ervoor dat we stabiel kunnen staan en het strekken van de knie. De quads zijn een van de grootste spiergroepen in het lichaam.


  Benodigdheden


  Uitvoering

  1. Neem plaats in de machine en plaats je voeten in het midden van het platform. Zorg dat je rug recht is en voor extra stabiliteit kun je met je armen de houders aan de zijkant van de machine beetpakken.
  2. Laat de slede zakken totdat je benen een hoek van 90 graden maken.
  3. Duw dan de slede weer omhoog zodat je benen bijna volledig uitgerekt zijn.
  4. Herhaal

  Tips

  • Je kan ook je handen op je knieën plaatsen om zo te helpen bij het omhoog duwen van de slede.

  Overige informatie

  Dit is een Compound oefening. Een compound oefening, of in het Nederlands ook wel samengestelde oefening, is een fitness oefening waarbij meerdere spiergroepen en gewrichten tegelijk aan het werk zijn. Het voordeel van een compound oefening is dat je meerdere spieren tegelijk kan trainen en zo dus tijd bespaard. Hiernaast verbruiken deze oefeningen ook meer calorien.

  Dit is een Push oefening.

  DELEN

  LAAT EEN REACTIE ACHTER