Power Plate Glute Bridge

  0
  127
  Deze statische oefening is een populaire oefening voor het trainen van de buik en billen.

  Betrokken Spiergroep(en)

  Billen

  Bilspieren

  De billen worden gevormd door de Gluteal Muscles (Glutes). Deze spieren zijn een van de sterkste spieren in het lichaam en ze verbinden de benen met de spieren van de rug. De bilspieren worden gebruikt bij het bewegen van het been, het draaien van de heup en het roteren van de romp.

  Rechte Buikspier

  Rechte Buikspier

  De rechte buikspier (Musculus rectus abdominis) is een spier die helpt bij het buigen van de romp. Over de rechte buikspieren lopen 3 (bij sommige mensen 4) pezen die zorgen voor de blokjes, de bekende sixpack. Of je sixpack ook daadwerkelijk zichtbaar is hangt af van je vetpercentage.


  Benodigdheden

  Power Plate

  Power Plate

  De Power Plate is een fitness apparaat wat bestaat uit een trillend platform. Dankzij deze trilling zullen de spieren snel samenspannen en weer ontspannen. Volgens de makers van de Power Plate staat 10 minuten op de Power Plate gelijk aan een uur lang trainen zonder Power Plate.


  Power Plate instellingen

  • Tijd (sec): 30 – 60
  • Frequentie (Hz): 30 – 40
  • Amplitude: Laag

  Uitvoering

  1. Ga met je rug op de grond liggen en zet je benen op de Power Plate. Leg je armen naast je neer met je handpalmen op de grond.
  2. Duw je heupen in de lucht zodat alleen je schouders en bovenrug de grond nog raken en je gehele lichaam van je schouders tot je knieen een rechte plank is.
  3. Hou deze positie zo lang mogelijk vast.

  Tip

  • Hou je heupen omhoog en zorg dat je lichaam en benen in een lijn staan.
  • Te makkelijk? Leg wat extra gewicht op je lichaam!

  DELEN

  LAAT EEN REACTIE ACHTER