Power Plate V Sit-up

  0
  166
  Dit is een moeilijkere versie van de standaard v-sit-up die zonder Power Plate wordt uitgevoerd. Probeer deze oefening eens voor een uitdagende training van je buikspieren.

  Betrokken Spiergroep(en)

  Onderste Buikspieren

  Onderste Buikspier

  De onderste buikspier is geen aparte spier, de spier is een onderdeel van de rechte buikspier (Musculus rectus abdominis). Hij kan dus ook niet afhankelijk van het bovenste gedeelte getraind worden, wel kan je bepaalde oefeningen doen zodat de nadruk tijdens de oefening op de onderkant van deze spier komt te liggen.

  Rechte Buikspier

  Rechte Buikspier

  De rechte buikspier (Musculus rectus abdominis) is een spier die helpt bij het buigen van de romp. Over de rechte buikspieren lopen 3 (bij sommige mensen 4) pezen die zorgen voor de blokjes, de bekende sixpack. Of je sixpack ook daadwerkelijk zichtbaar is hangt af van je vetpercentage.


  Benodigdheden

  Power Plate

  Power Plate

  De Power Plate is een fitness apparaat wat bestaat uit een trillend platform. Dankzij deze trilling zullen de spieren snel samenspannen en weer ontspannen. Volgens de makers van de Power Plate staat 10 minuten op de Power Plate gelijk aan een uur lang trainen zonder Power Plate.


  Power Plate Instellingen

  • Tijd (sec): 30 – 60
  • Frequentie (Hz): 30 – 40
  • Amplitude: Laag

  Uitvoering

  1. Stel de Power Plate in op de juiste instellingen
  2. Ga op de Power Plate zitten, kruis je armen op je borst en laat je voeten boven de grond naast de Power Plate hangen. Maak van je lichaam een V door je spieren van je buik aan te spannen.
  3. Hou deze houding zo lang mogelijk vast.

  Tips

  • Probeer je rug recht te houden en je schouders te ontspannen

  Overige informatie

  Dit is een Isolatie oefening. Een isolatie oefening is een fitness oefening waarbij maar een spiergroep en gewricht tegelijk beweegt. Het voordeel van een isolatie oefening is dat je gericht een specifieke spier kan trainen, bijvoorbeeld omdat deze achterloopt bij de rest van je lichaam.

  DELEN

  LAAT EEN REACTIE ACHTER