Zweten is goed voor je

0
61

Hoewel zweten misschien een ongewenste lichaamsfunctie lijkt, kan het ook veel voordelen hebben; zelfs als je niet aan het sporten bent. Maar zorg ervoor dat, wanneer je veel zweet tijdens het sporten, je je lichaam hydrateert door genoeg water te drinken voor, tijdens en na het sporten om te voorkomen dat je uitdroogt.

Lagere Bloeddruk

Hoewel het verliezen van natrium problemen kan opleveren als je op een laag natrium dieet bent, kan het uitscheiden van natrium door zweten helpen bij een eetpatroon met veel natrium. Omdat een eetpatroon met een hoog natriumgehalte kan leiden tot een hoge bloeddruk en het risico op hartproblemen verhoogt, kan zweten zorgen voor het verlagen van de hoge bloeddruk.

Bekijk ook: De voordelen van het doen van krachttraining

De Opleiding Medicijnen en Gezondheid aan de Universiteit van Wisconsin-Madison meldt dat zweten in een sauna een gezonde manier is om hoge bloeddruk te verlagen zolang je je houdt aan de aanbevolen 15 tot 30 minuten saunagebruik gedurende drie tot vier dagen per week. Zweten tijdens het sporten kan ook helpen de bloeddruk op peil te houden.

Ontgifting

Gif uit het milieu, zoals lood, kwik, arsenicum en cadmium kunnen zich opstapelen en gezondheids- en ontwikkelingsproblemen veroorzaken, vooral bij kinderen. Een onderzoek dat in 2010 gepubliceerd werd in de Journal of Alzheimer’s Disease ontdekte dat kwik; in vis, zeevruchten en het milieu; neurodegeneratieve ziekten kan opwekken, zoals Alzheimer.

Dergelijke gifstoffen komen in kleine hoeveelheden voor in zweet, wat aantoont dat deze gifstoffen je lichaam verlaten door te zweten. Uit een onderzoek gepubliceerd in 2012 in de Journal of Enviromental and Public Health bleek dat een hoog kwikniveau in het lichaam daalde door regelmatig saunabezoek en zweten.

Lees ook: De voordelen van het doen van krachttraining

Schrijvers van dit artikel suggereerden dat zweten gezien kan worden als een ontgiftingsmethode waarbij opgebouwde gifstoffen uitgescheiden worden.

Verhoogde Calorie Inname

Wanneer je zweet, betekent dat dat je lichaam meer calorieën verbrandt dan wanneer je niet zou zweten; een voordeel wanneer je een gezond lichaamsgewicht probeert te bereiken of te behouden. Sporten, waarbij je normaal gesproken veel zweet, zorgt voor een hoog energieverbruik.

Wanneer je zweet naar aanleiding van hoge temperaturen, zoals in de sauna, verbrandt je lichaam meer calorieën om het bloed naar je huid te pompen, volgens de American Council on Exercise (ACE). ACE geeft aan dat trainen bij hogere temperaturen ervoor zorgt dat je meer calorieën verbrandt dan sporten bij lagere temperatuur.

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER