Een sixpack, de basis

0
746

Een van de meest gestelde vragen, naast vragen over afvallen, is toch wel hoe je een mooie strakke buik kan krijgen. Vooral wanneer de zomer eraan komt wil iedereen een sixpack hebben om te laten zien op het strand.

Helaas is het nog steeds zo dat heel veel mensen het proberen, maar het na een aantal weken zonder al te veel resultaat opgeven.
Dit is echter helemaal niet nodig! In dit artikel zullen we de basis uitleggen die je nodig hebt voor het krijgen van een mooie strakke buik.


Dieet

Het aller belangrijkste voor het hebben van een strakke buik is je dieet.

Zonder een goed dieet, kan je nog zo veel buikspieroefeningen doen, maar je zal nooit een sixpack krijgen. Je zult wel grote en mooie buikspieren krijgen, maar doordat er altijd een laagje vet op zal zitten zul je dit nooit zien!

Voor de basis voor een gezond dieet, neem een kijkje in het voedings gedeelte van deze site. In het algemeen moet je gezonde vetten, veel eiwitten en groente en fruit eten. Eigenlijk wat iedereen al weet, maar doe je dit ook?

Hoe veel je kan eten hangt af van hoeveel energie je verbrand op een dag, wanneer je vetpercentage te hoog is zal je er voor moeten zorgen dat je meer energie per dag verbruikt dan dat er binnen komt.

Cardio

Een goede manier om energie te verbruiken is cardio. Wanneer je een laag vetpercentage hebt, zul je dit niet nodig hebben en zijn buikspieroefeningen alleen genoeg. Bij veel mensen zal dit echter niet het geval zijn, er zal eerst een laagje buikvet weggewerkt moeten worden voordat de spieren zichtbaar worden.

Hoewel je met een goed dieet al een stuk op weg bent, zal het doen van cardio (lichaamsbeweging bij een verhoogde hartslag, zoals rennen, fietsen, zwemmen, roeien) de verbranding van vet versnellen. Ook cardio kan je prima doen zonder naar de sportschool te gaan, ga een stuk fietsen, of pak een touw en ga touwtjespringen!

Buikspieroefeningen

Een platte buik is mooi, maar een platte buik met getrainde buikspieren, oftewel een sixpack is natuurlijk nog veel mooier! Een groot voordeel van buikspieroefeningen is dat je ze prima thuis kunt doen, voor een aantal oefeningen kun je een kijkje nemen in onze lijst  met buikspieroefeningen.

De buikspieren herstellen heel snel, het is dan ook de noodzaak om ze vaak te trainen en ook de oefeningen regelmatig af te wisselen, hierdoor blijven je spieren raden naar wat ze moeten doen en daardoor blijven ze ook groeien.

Kortom, de simpele basis voor het hebben van een sixpack is een combinatie van goede voeding en cardio om het laagje vet op je buik weg te werken en buikspieroefeningen om je buikspieren te laten groeien!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER