De beste apps voor tijdens het hardlopen

0
177

Dankzij de GPS en goede sociale mogelijkheden is je smartphone een ideale manier om tijdens het hardlopen je afstand, snelheid en afgelegde route bij te houden. Of je nu al jaren lang aan hardlopen doet, ofdat je er over zit na te denken om ermee te beginnen, voor vrijwel iedereen is er wel een goede hardloop app.

In dit artikel heb ik een aantal bekende en minder bekende apps voor je Android en iPhone op een rijtje gezet die jou zullen helpen bij het hardlopen!

Runkeeper

Ik begin meteen maar met de meest bekende app. Runkeeper is de favoriete van veel wandelaars, renners en fietsers. Deze gratis apps biedt functies zoals het bijhouden van je snelheid, afstand, afgelegde weg en hoeveel calorieën je verbruikt hebt tijdens het hardlopen.

Ben je op zoek naar een goede app die je allerlei statistieken laat zien om je voortgang goed bij te houden, dan is runkeeper een echte aanrader.

Aanrader: Nuttige stretch oefeningen voor sprinters en hardlopers

Hiernaast biedt RunKeeper diverse sociale mogelijkheden, zo kan je trots je bereikte doelen op bijvoorbeeld facebook!

Couch to 5K

Deze app is speciaal ontwikkeld voor mensen die net begonnen zijn, of nog helemaal geen  hardloop ervaring hebben.

Gedurende het gebruik van deze programma zal hij je klaarstomen om 5km rennend af te kunnen leggen.

Deze app zorgt voor ondersteuning en motivatie door middel van virtuele coaching en diverse mogelijkheden om je prestaties te delen en bij te houden.

Veel mensen beginnen vaak te fanatiek met hardlopen, waardoor er blessures ontstaan of de motivatie. Deze app zorgt ervoor dat je niet meteen te hard van stapel loopt en op een goede manier je hardloop regime start.

Endomondo

Deze app noemt zichzelf de enige personal trainer die je ooit nodig zal hebben en die ook nog in je broekzak past.

Net als RunKeeper biedt deze app mogelijkheden zoals het bijhouden van je route, afstand, snelheden en records.

Tip: Hoe je de effectiviteit van een training op de loopband kunt verdubbelen

Wat extra leuk is aan Endomondo is dat je verschillende uitdagingen kan aanmaken en die vervolgens kan delen met je vrienden. Wij kan het snelst een rondje vondelpark rennen? Via deze app kan je het bepalen!

Hiernaast is er ook een sterke audio coach functie in deze app, welke ik je zeker aanraad om eens te proberen.

MapMyRun

Deze app is voornamelijk bedoelt, zoals de naam al doet vermoeden, voor het bijhouden van je afgelegde route en de daarbij behorende gegevens zoals afstand, hoogteverschil en verbruikte calorieën.

Hiernaast geeft deze app informatie over hoeveel je moet eten en hoeveel water je moet drinken op een dag. Zitten je resultaten een keer tegen tijdens het hardlopen? Dan kan je vervolgens nagaan ofdat het aan je voeding ligt en je misschien je dieet moet aanpassen.

Zombies, Run!

Voor iedereen die extra motivatie nodig heeft om van de bank te komen is er de app Zombies, Run!

Tip: Hardlopen in de herfst

Wanneer je deze app aanzet kan je rustige ochtend jog zomaar veranderen in een sprint waarin je moet rennen voor je leven!

Deze app is mede ontwikkeld door de prijzen winnende schrijfster Naomi Alderman. Wanneer je de app aanzet zal je door middel van audio door een verhaal heen genomen worden waarin je zombies zal moeten ontwijken en opdrachten moet uitvoeren.

Heb je eens zin om wat anders te proberen tijdens het hardlopen, dan is deze app een echte aanrader om een leuke twist aan je workout te geven!

Charity Miles

Deze gratis iPhone en Android app gelooft erin dat een kleine groep mensen de wereld beter kunnen maken.

Met deze app verdien je geld voor een goed doel terwijl je aan het wandelen, rennen of fietsen bent! Fietsers verdienen $0.10 per mile en hardlopers verdienen $0.25 per mile.

Bekijk ook: Fietsen of hardlopen?

Het door jou bij elkaar gerende geld kan je vervolgens schenken aan een goed doel naar keuze. Het verdiende geld is door diverse grote bedrijven gedoneerd aan de app.

Deze app is misschien niet handig om al je statistieken bij te houden, maar het rennen met deze app kan zeker voor extra motivatie zorgen!

Heb jij ervaringen met een van de apps? Of gebruik je zelf een andere app voor het hardlopen en vind je deze een aanrader? Laat het ons dan weten door middel van een reactie!

 

DELEN
Ik werk als coach voor mensen en bedrijven zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. Teambuilding, het motiveren van anderen en het helpen bij het stellen van doelen zijn mijn passie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER