Kiezen tussen de Elliptische trainer en de Loopband

0
1009

De Elliptische trainer en de loopband zijn naast de hometrainer waarschijnlijk de meest gebruikte cardio apparaten. Wanneer je van plan bent er een aan te schaffen of wanneer je in de sportschool staat sta je al snel voor de keuze: Moet je nu op de loopband of elliptische trainer trainen?

Het korte antwoord is dat geen apparaat beter is omdat ze totaal verschillend zijn, maar elk heeft zijn voor- en nadelen. In dit artikel zal ik de elliptische trainer en loopband vergelijken.

Welk apparaat verbrandt meer calorieën?

Velen denken dat omdat de Elliptische trainer zowel de bovenste als onderste ledematen gebruikt, deze meer calorieën verbrandt dan de loopband, en deze theorie lijkt logisch.

Bekijk ook: Hoe je de effectiviteit van een training op de loopband kunt verdubbelen

Volledige lichaamsworkouts zoals langlaufen, roeien etc. worden gezien als de beste cardiovasculaire workouts die de meeste calorieën verbranden in de minst mogelijke tijd.

Maar Thomas Altena, professor op het gebied van voeding en beweging op de Universiteit van Missouri-Columbia die een studie naar zuurstofretentie, hartkloppingen, verzuring en mate van krachtsinspanningen zegt het volgende:

“fysiologische reacties die geassocieerd worden met elliptische oefeningen waren haast identiek aan die van de loopband oefeningen.”

Een andere studie wees uit dat door het breder maken van de staplengte van een elliptical het verbranden van calorieën kan toenemen.

Op dezelfde manier vond Brett Spottke van de Exercise Equipemtn Expert dan een 70kg wegende volwassene tot 741 calorieën per uur verbrandt met een loopband en 591 met een Elliptische trainer, alle andere omstandigheden gelijk blijvend.

Veelzijdigheid en gebruiksgemak

Omdat Elliptische trainers zowel de bovenste als onderste ledematen van het lichaam gebruikt, zijn ze veelzijdiger. Eén van de voordelen van deze elleptical is dat het een lage impact heeft vergeleken met de treadmills. Dus zijn ze voor een breder publiek geschikt, voor zowel de alledaagse fitnesser als de ouderen en tijdelijk of permanent geblesseerden.

Bekijk ook: Hoe je de effectiviteit van een training op de loopband kunt verdubbelen

De loopband oefent druk uit op de gewrichten tijdens het lopen joggen of rennen. Dit leidt tot blessureproblemen, vooral voor de ouderen en geblesseerden. Dus elliptische apparaten zijn de betere keuze voor deze groepen.

Ongeacht je keuze zijn zowel loopbanden als ellipticals erg goede apparaten die uw conditie op de lange termijn verbetert, evenals uw gezondheid wanneer u er regelmatig gebruik van maakt.

Indien je in het bezit bent van een abonnement bij een sportschool hoef je echter vaak niet te kiezen. Vrijwel iedere sportschool heeft beide apparaten, hierdoor kun je regelmatig wisselen tussen beide apparaten. Is het ook nog een een stukje minder saai!

Naar welke van de twee apparaten gaat jouw voorkeur uit? Laat het weten in een reactie!

DELEN
Vroeger had ik last van overgewicht, tot ik op een dag in mijn bikini voor de spiegel stond en dacht, dit kan zo echt niet langer! Ik heb mijn leven omgegooid en ben fanatiek gaan sporten. Toen ik eenmaal resultaten begon te zien voelde ik me beter dan ooit en werd ik alleen nog maar fanatieker. Op dit moment ben ik tevreden met mijn lichaam en ik wil wat ik door de jaren heen hebt geleerd op het gebied van sporten graag met anderen delen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER