Fietsen of hardlopen?

1
148

Ik ben een enthousiaste fietser geweest, maar ook een enthousiaste jogger op verschillende momenten in mijn leven. Ik heb veel voordeel van beiden gehad. Dit artikel is mijn persoonlijke ervaring met deze twee sporten, vooral voor hen die een van deze twee op wil pakken.

Beiden zijn aan te bevelen als een geweldige manier om in vorm te blijven en u goed over uzelf en uw leven te voelen. Welke ik ook zou kiezen op welk moment, hangt af van de huidige omstandigheden van mijn leven.

De voordelen van fietsen en joggen

Zowel fietsen als joggen zijn goed voor het hart als u ze tenminste op reguliere basis doet, het liefst meer dan 30 minuten lang. Het helpt ook goed tegen uw cholesterolhalte en bevorderd uw algemene gezondheid. U zult er geweldig uitzien en u ook zo voelen!

Kijk naar iemand die de laatste twintig jaar regelmatig jogt of fietst, en u zult merken dat hij of zij er jong uitziet voor zijn of haar leeftijd. Beide sporten zijn ook goed om uw hoofd mee leeg te maken en even ergens anders aan te denken.

De unieke voordelen van fietsen

Fietsen is een van die sporten die heel weinig negatieve effecten op het lichaam heeft. De meeste sporten hebben op de lange termijn enkele negatieve bijwerkingen, zoals het constant landen op uw hiel bij het joggen. Om deze reden is het beter dat, wanneer u jogt, natuurlijke zachtere ondergrond te kiezen zoals bospaden. Ook dient u goede schoenen te dragen, maar nog steeds moet u voorzichtig zijn.

Tip: Hoe je de effectiviteit van een training op de loopband kunt verdubbelen

Bij fietsen hoeft u zich hier niet mee bezig te houden. De vloeiende bewegingen die komen met het trappen zijn geen enkel probleem.

Fietsen kan u ook transporteren. Met andere woorden, u krijgt niet alleen uw training, u kunt ook ergens terecht komen. Dit is handig voor hen die te druk zijn om regelmatig te trainen. U kunt gewoon op uw fiets naar het werk gaan, het postkantoor, de winkel of waar dan ook.

Door te fietsen kunt u ook meer van de omgeving genieten en ontdekt u nieuwe gebieden. U kunt naar het werk gaat, in groepen fietsen en uw fiets onderhouden als u dat leuk vindt. Langs de verschillende natuurscenes fietsen is ook gewoon erg leuk.

De unieke voordelen van joggen

Hoewel er statistisch gezien evenveel gezondheidsvoordelen zijn van zowel fietsen als joggen, heb ik me persoonlijk er nooit beter door gevoeld op de lange termijn. Het zorgt ervoor dat uw hart echt doorpompt zoals het niet gaat op de fiets. Ook is er iets heel natuurlijks aan het slechts gebruiken van uw lichaam en het joggen door het bos.

U zweet eerder en heeft minder uitrusting nodig. Een fiets kan kapot gaan en uw lichaam ook. Met joggen hoeft u alleen na te denken over uw lichaam. Ik heb geen medisch bewijs maar gebaseerd op mijn ervaringen, zou ik zeggen dat joggen beter is om uw gewicht op peil te houden, maar ook fietsen doet goed zijn werk in deze.

Conclusies

Als ik de toegang heb tot veilige bospaden die niet te vaak omhoog of omlaag gaan, zou ik gaan joggen. Een enthousiaste mountainbiker zou het er wellicht niet mee eens zijn, maar ik heb geen betere gevoelens dan bij het joggen door schoon boslucht. Het maakt mijn hoofd leeg en ik voel me echt een met de natuur.

Echter, als ik tijd te weinig heb of moet trainen in de stad, dan zou ik voor het fietsen gaan. Ik kan naar plaatsen toe gaan, hoef me geen zorgen te maken over de harde ondergrond onder mijn voeten en door de stad is fietsen gewoon leuker dan joggen.

De sleutel tot success bij iedere trainingsvorm is om het leuk te houden en regelmatig te doen. Het is ook makkelijker als u het met een vriend doet, want dit motiveert. Ik heb punten in mijn leven gehad waar ik beide sporten actief gedaan hebt en punten waar ik geen van deze gedaan heb. Als ik ze wel doe voel ik me veel gezonder en gelukkiger.

DELEN
Vroeger had ik last van overgewicht, tot ik op een dag in mijn bikini voor de spiegel stond en dacht, dit kan zo echt niet langer! Ik heb mijn leven omgegooid en ben fanatiek gaan sporten. Toen ik eenmaal resultaten begon te zien voelde ik me beter dan ooit en werd ik alleen nog maar fanatieker. Op dit moment ben ik tevreden met mijn lichaam en ik wil wat ik door de jaren heen hebt geleerd op het gebied van sporten graag met anderen delen!

1 REACTIE

  1. Ik fiets graag in de zomer aangezien je het hier minder snel warm van krijgt, in de herfst en lente vind ik het heerlijk om te hardlopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER