De voordelen van een personal trainer

0
58

Als je maar iets lijkt op de meerderheid van de mensen in de wereld kan het soms heel moeilijk zijn om gemotiveerd te raken om jezelf fit te krijgen en af te vallen. Misschien ben je bezig geweest met afvallen, maar heb je een punt geraakt in je gewichtsverlies en weet je niet hoe je verder moet komen?

De waarheid is dat jezelf fit krijgen en afvallen veel moeilijker is dan dat mensen denken. Sommige mensen lijken te denken dat het slechts een kwestie is van naar de sportschool gaan, letten op wat je eet, en dan achterover zitten en relaxen. In feite is jezelf fit krijgen en afvallen een extreem lange, vermoeiende, frustrerende, beproevende, maar uiteindelijk inderdaad een belonende ervaring, mits je voorzien bent van alle benodigde middelen en uitrusting.

Eén vooral effectief en bevorderlijk ding wat je kan doen is een personal trainer inhuren.
Personal trainers zijn er om de klanten in vorm te krijgen en helpen hen hun doelen te bereiken, welke dat ook moge zijn.

Als je in vorm wil komen en afvallen dan kan het inhuren van een personal trainer de beste beslissing zijn die je ooit hebt kunnen maken.
Hieronder zijn 3 voordelen van het werken met een personal trainer beschreven.

Ze kunnen een training rond je wensen afstemmen

Heb je toevallig een bepaalde oefening waar je van geniet maar een andere absoluut verafschuwt? Als dat zo is en je laat je personal trainer dit weten, dan kunnen ze de training en het programma afstemmen rond de dingen waar je het meest plezier in hebt, waar je het beste in bent. Ze zullen je kracht en conditie vaststellen, aanbevelingen doen van oefeningen en routines en dit met je doorspreken.

Als je iets niet graag doet kan je dit laten weten en kunnen zij met een alternatief komen die beter bij je past. Een persoonlijke training helpt je je specifieke doelen te bereiken.

Aanrader: 3 redenen om een personal trainer te nemen

Stel dat je bijvoorbeeld spieren wilt opbouwen, meer dan dat je je focust op vet verbrandende cardio, dan zal het programma focussen op oefeningen die je helpen spieren op te bouwen.

Ze zijn er om je gemotiveerd te houden

Wees nu eens eerlijk, hoeveel van jullie wisten dat je eigenlijk naar de sportschool moest gaan, maar hebben het afgeblazen door een gebrek aan motivatie en jezelf overtuigd dat je in plaats daarvan de volgende dag zou gaan?

Als je met een personal trainer werkt zijn ze er om je gemotiveerd te houden. Ze juichen je met aanmoedigende woorden toe, ze helpen je oefeningen meer te herhalen, ze zeggen je niet op te geven en ze laten je weten hoe goed je bezig bent.

Ze bieden je correcte instructies aan

Veel mensen lopen een sportschool binnen zonder dat ze echt een idee hebben over hoe ze bepaalde oefeningen moeten uitvoeren. Je kan een nieuwkomer van een kilometer afstand herkennen, omdat zij degene zijn die niets anders doen dan bicep curls waarbij ze elke set hun rug heen en weer slingeren.

Oefeningen moeten op een bepaalde manier worden uitgevoerd, met de juiste houding, niet alleen om de juiste baten te halen uit elke oefening, maar ook om de kans dat je jezelf bezeerd te verkleinen. Je personal trainer zal je laten zien hoe je elke oefening moet uitvoeren, op de manier waarop het hoort, ze vertellen je welke spieren je moet samentrekken, waar je moet zitten, hoe je houding moet zijn, ze vertellen je zelfs wanneer je moet ademen.

Oefeningen doen op de manier waarop het hoort zorgt ervoor dat je vooruitgang boekt en dat je van elke oefeningen volledig profiteert.

De paar uur dat je met je personal trainer doorbrengt zal je voor de rest van je leven helpen omdat je goed leert trainen en je in de toekomst zelfs je kennis met nieuwelingen kan delelen!

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER