Les Mills Bodyattack

0
724

Wil je eigenlijk al jaren iets aan je conditie doen, maar vind je sporten veel te saai? Probeer je af te vallen, maar heb je de juiste work-out nog niet gevonden? Dan is Bodyattack misschien iets voor jou!

Bodyattack is een Les Mills programma dat vooral gericht is op het verbranden van calorieën en het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Heb je nog nooit van deze work-out gehoord? Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om te bepalen of het iets voor jou is!

Wat is Bodyattack?

Bodyattack is een cardioprogramma dat op sportoefeningen gebaseerd is, bedoeld om spieren en conditie te kweken. Het bestaat uit pittige intervaltrainingen waarin atletische bewegingen gecombineerd worden met aerobe kracht en evenwichtsoefeningen. Zo worden onder andere je houding, coördinatie, kracht conditie getraind!

Tip: Bodystep - De moderne steps cardio work-out

Bodyattack bestaat al langer, maar de laatste jaren wint de sport steeds meer aan populariteit – niet verbazend, als je ziet hoe goed het werkt. Dankzij de enthousiaste instructeurs en de energieke muziek die gedraaid wordt, word je vanzelf gemotiveerd om het beste uit jezelf te halen.

Bovendien worden de muziek en choreografie iedere drie maanden vernieuwd, dus saai zal het in ieder geval niet worden.

Wat zijn de voordelen van Bodyattack?

Het prettige aan Bodyattack is dat het niet moeilijk is – de bewegingen zijn snel te leren en de opzwepende muziek zorgt dat je de hele sessie energiek blijft. Je houdt het dan ook makkelijk vol, zodat de resultaten snel zichtbaar en voelbaar worden. Allereerst slank je af – niet alleen verbrand je calorieën tijdens de work-out, maar door de opbouw van spieren verbruik je ook in het dagelijks leven meer energie. Bovendien wordt je lichaam gespierder en dus strakker!

En naast je figuur zal ook je conditie snel verbeteren – niet alleen handig bij andere sporten, maar ook in het dagelijks leven. Je voelt je al snel fitter en gecoördineerder bij al je bewegingen!

Hoe ziet een Bodyattack les eruit?

Een Bodyattack-training duurt 55 minuten, waarin ongeveer 10 verschillende nummers worden gespeeld. De instructeur leidt jou en de rest van de groep door een aantal fasen van de training heen.

Allereerst doe je natuurlijk een warming-up, waarin de bewegingen geleidelijk lastiger en intensiever worden. Vervolgens komen er twee intensieve pieken, waarin je zowel je boven- als je onderlichaam hard aan het werk zet.

Ten slotte is er een laatste nummer voor de cooling-down, waarin je herstelt, rekt en strekt. Een pittige work-out, kortom, maar ook één die je in een dynamische flow verbazend makkelijk voltooit.

Wat heb je nodig voor het volgen van een les?

Bodyattack is een intensieve en fysieke work-out waar je al wel enige beginconditie voor nodig hebt. Twijfel je of je aan die voorwaarde voldoet, dan kun je altijd even met een arts of een instructeur overleggen. Verder zijn de oefeningen makkelijk te volgen, ervaring met bijvoorbeeld aerobics is dus niet nodig.

Aanrader: SH’BAM: een energieke dans work-out

Wat de overige benodigdheden betreft: die zijn erg basaal en simpel. Zorg dat je goede schoenen hebt, zodat de sprongen je gewrichten niet beschadigen, en trek verder comfortabele kleding aan. Een flesje water en een handdoek kunnen fijn zijn om bij je te hebben. Verdere materialen, zoals gewichten of matjes, hoef je niet te hebben!

Waar kan je Bodyattack doen?

Bodyattack is behoorlijk populair, dus je hebt goede kans dat jouw eigen sportschool het op het programma heeft staan. Je bent dan meteen verzekerd van een goede kwaliteit, want de work-out mag alleen worden gegeven door sportclubs die er een officiële vergunning voor hebben.

Doorgaans zullen de lessen binnen een gewoon abonnement vallen, zeker als je er groepslessen mee mag volgen. Heb je nog geen abonnement? Informeer dan bij sportscholen in de buurt welke prijzen ze vragen!

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER