Bodycombat – Vecht jezelf naar een gezond en sterk lichaam

0
330

Fit worden en fit blijven kan een heel gevecht zijn, met de eisen van je dieet en de wekelijkse sportverplichtingen. Gelukkig zijn er manieren om dat gevecht leuker te maken – letterlijk!

Met het Bodycombat-programma van Les Mills ga je namelijk – de naam zegt het al – aan de slag met vechtsporten om je lichaam sterker en gezonder te maken. Klinkt dat als iets voor jou? Dan geven we je hier alle nodige informatie!

Wat is Bodycombat?

Bodycombat is één van de felste cardio-programma’s die Les Mills ontwikkeld heeft. Je kunt al je energie kwijt in de dynamische work-out, die opgebouwd is met oefeningen uit verschillende vechtsporten. Daarbij zijn er vooral veel oosterse invloeden zichtbaar.

Zo haalt Bodycombat bijvoorbeeld inspiratie uit karate, taekwondo, tai chi en muay thai. Kick en punch jezelf in vorm, kortom! Dankzij de brede inspiratiebodem zijn de lessen ook bijzonder afwisselend – je zult niet eens de tijd hebben om je te vervelen.

Lees ook: Bodyvive geeft je flexibiliteit en conditie een boost

En Les Mills brengt iedere drie maanden weer een nieuwe choreografie uit, dus je wordt steeds opnieuw uitgedaagd om nog meer uit jezelf te halen.

Wat zijn de voordelen?

Zoals je misschien wel verwacht, verbetert je conditie door het beoefenen van Bodycombat enorm. Je zult al binnen enkele lessen merken dat je het zware lichamelijke werk beter volhoudt!

Daarnaast wordt je sterker, vooral door de boksachtige bewegingen en trappen die je uitvoert.

Maar de voordelen van Bodycombat liggen niet allemaal op het fysieke vlak. Beoefenaars van deze sport voelen zich vaak ook zekerder van zichzelf en krijgen een krachtigere uitstraling. Het kan je zelfvertrouwen namelijk een enorme boost geven om te leren hoe je vecht. Met deze work-out wordt je, kortom, zowel mentaal en fysiek fitter en gezonder.

Hoe ziet een les Bodycombat eruit?

Een les duurt 55 minuten, zoals bij de meeste Les Mills programma’s het geval is. De warming-up is meteen heel nuttig voor de rest van het programma: je leert of herhaalt hier de bewegingen die de rest van de les gebruikt zullen worden. Zo staat ook je brein meteen op scherp.

Tip: BodyJam - Een dans workout op latin en funk muziek

Vervolgens ga je de oefeningen op ware intensiviteit uitvoeren – beeld je in dat je tegenstander voor je staat en vecht voor je leven!

Na deze focus op snelheid en kracht ga je over op grondoefeningen, waarmee je je kracht vergroot en je spieren stretcht na alle inspanningen.

Wat heb je nodig?

Als je begint met Bodycombat is het wel handig als je al enige conditie hebt opgebouwd. De oefeningen vragen immers redelijk wat van je lichaam, en het is zonde als je niet de hele les af kunt maken. Je hoeft echter geen doorgewinterde sporter te zijn om het programma te kunnen volgen!

Ervaring met vechtsporten is evenmin een vereiste: alle bewegingen zijn makkelijk te volgen en te leren, ook voor beginners.

Lees ook: Bodybalance - Zorg voor rust en ontspanning in je leven

Zorg verder voor comfortabele kleding, waarin je je armen en benen goed kunt bewegen. Het kan prettig zijn om een flesje water en een handdoek bij de hand te hebben.

Waar doe je het?

Bodycombat wordt ook in Nederland steeds populairder: meer en meer mensen ontdekken hoe lekker het is om alle frustraties er een paar keer per week uit te vechten. Goede kans dat ook jouw sportschool deze work-out aanbiedt, dus! In dat geval kun je er waarschijnlijk gewoon terecht met je eigen abonnement.

Mocht je zelf geen sportschool kennen die Bodycombat op het programma heeft staan, dan kun je er gelukkig makkelijk één vinden via de site van Les Mills. Daar staan alle scholen in jouw omgeving die een licentie hebben om Bodycombat aan te bieden. Ongetwijfeld is er in je buurt iets waar je zo terecht kunt!

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER