SH’BAM: een energieke dans work-out

0
202

Denk jij nog steeds dat sporten altijd saai en dodelijk vermoeiend is? Dan wordt het hoog tijd dat je eens van die duffe loopbanden afkomt en iets gaat doen waar je echt plezier in hebt – en waar je toch bergen calorieën mee verbrandt!

Een sport waar je bijvoorbeeld ontzettend veel energie van krijgt SH’BAM, een dynamische danswork-out van Les Mills. Klink dat niet veelbelovend? Lees verder om te kijken of het iets voor jou is!

Wat is SH’BAM?

SH’BAM is een combinatie van dans en fitness – dat wil zeggen, de choreografieën zijn zo gekozen dat je er ook meteen een gedegen work-out door krijgt. Onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur dans je op de grootste hits van het moment, de nummers die je ook in clubs en disco’s voorbij kunt horen komen. Denk bijvoorbeeld aan swingende latin muziek en remixes van de allerbeste classics!

Dankzij de levendige muziek en de unieke sfeer zijn de lessen supergezellig – en aan het einde ben je gegarandeerd doodmoe, maar ook ontzettend voldaan. De choreografieën zijn iedere drie maanden weer anders, dus je hoeft je nooit te vervelen.

Wat zijn de voordelen van SH’BAM?

SH’BAM is een sport die nauwelijks als een sport voelt – de energieke lessen zijn zó leuk dat de tijd gewoon voorbij vliegt. Maar die leuke minuten hebben wel degelijk hun nut; zo geeft SH’BAM je conditie een enorme boost. Je zult de 45 minuten non-stop dansen steeds makkelijker vol kunnen houden.

Ook wordt je er leniger van en kun je je lichaam beter coördineren. Een krachttraining is het niet echt, maar wel kan het je zelfvertrouwen ook enorm stimuleren – je voelt je fitter en gezonder, en daarom ook aantrekkelijker en leuker!

Hoe ziet een SH’BAM les eruit?

Een SH’BAM-les duurt 45 minuten, waarbij je op 12 verschillende nummers danst. Daarbij sta je geen moment stil! Bij ieder nummer hoort een aparte choreografie – eigenlijk doe je dus 12 op zichzelf staande dansjes.

Het eerste deel van de les bestaat uiteraard uit een warming-up, waarbij je al je spieren vast in beweging laat komen – tot je vingertoppen aan toe. Vervolgens doe je 35 minuten lang eenvoudige, maar leuke danspasjes op opzwepende, energieke muziek. Dat ruime half uur vormt het hoofddeel van de hele work-out.

Aan het einde van je sessie breng je je lichaam weer een beetje tot rust met een uitdagende stretchserie die als cooling-down dient.

Wat heb je nodig?

Omdat SH’BAM relatief eenvoudig is, hoef je eigenlijk helemaal geen ervaring te hebben met soortgelijke sporten. Ook als je meer ‘standaard’ fitnessprogramma’s niet lang vol hebt weten te houden, kan SH’BAM daar verandering in brengen!

Daarbij is het natuurlijk wel fijn als je van dansen houdt – dat maakt de work-outs een stuk leuker en zorgt dat je sneller terugkomt. Veel beginconditie is niet nodig, die kweek je vanzelf door het volgen van het programma.

Wat de verdere materialen betreft: je moet wel over goede schoenen beschikken. Zorg in ieder geval dat ze goed veren (in verband met sprongen) en dat ze niet te los of te stroef zijn (in verband met draaien). Draag verder comfortabele kleding waarin je goed kunt bewegen en waarin je je lekker vrolijk voelt!

Waar volg je SH’BAM lessen?

Nu het steeds bekender wordt, bieden ook steeds meer sportscholen SH’BAM aan. Je hoeft dus waarschijnlijk alleen naar de dichtstbijzijnde locatie te fietsen en je aan te melden voor de groepslessen! Check wel even of de sportschool officieel toestemming heeft om het programma aan te bieden – dan weet je namelijk zeker dat de instructeurs gediplomeerd zijn en dat ze je de optimale work-out kunnen bieden.

De prijs verschilt per plaats, maar zeker met de goedkope abonnementen die vandaag de dag worden aangeboden, valt er ongetwijfeld wel iets te vinden dat binnen je budget ligt. Zo is er niets meer dat je tegen hoeft te houden!

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER