Bodybalance – Zorg voor rust en ontspanning in je leven

0
346

Wanneer je op zoek bent naar wat meer rust en ontspanning in je leven, kunnen sporten als yoga en pilates je daar vaak bij helpen. Daarmee train je ook nog eens je lichaam, een bijkomend voordeel!

Helaas bieden veel sportscholen geen speciale cursussen aan voor deze lessen. Maar niet getreurd, er is een alternatief dat je het beste van verschillende sporten biedt: Bodybalance. Kijk gauw of dit Les Mills programma iets voor jou is.

Wat is Bodybalance?

Bodybalance is een programma dat het beste van yoga, pilates en tai chi combineert. Net als andere Les Mills programma’s duurt iedere sessie bij Bodybalance 55 minuten, waarin je op muziek oefeningen doet die je hele lichaam uitdagen en trainen.

Er wordt veel aandacht besteed aan de juiste ademhaling en aan je balans, zodat je ook je concentratie goed moet behouden. Met andere woorden: de vermenging van oosterse technieken met westerse inzichten creëert een holistische work-out die weldadig is voor zowel lichaam als geest.

Lees ook: Bodyvive geeft je flexibiliteit en conditie een boost

En zoals je van Les Mills gewend bent, veranderen de oefeningen en de muziek iedere drie maanden, zodat je altijd weer met iets nieuws aan de slag kunt.

Wat zijn de vooroordelen van Bodybalance?

Voor veel beoefenaars is Bodybalance niet alleen een sport – de uurtjes in de sportzaal vormen voor hen ook een geestelijke time-out, een korte uitweg uit de drukte van het dagelijks leven. En dat is ook precies waar de work-out voor bedoeld is!

Door de ademhalingsoefeningen en de meditatie voel je rustiger, en je stresslevel daalt aanzienlijk.

Maar natuurlijk is Bodybalance niet alleen een mentale oefening, je zet ook je lichaam stevig aan het werk. De lenigheidsoefeningen maken je gewrichten flexibeler en zorgen dat je spieren lang en soepel blijven.

Tip: Bodyvive geeft je flexibiliteit en conditie een boost

Verder verbeteren je conditie en je hart- en longfunctioneren aanzienlijk, wat ook bij andere sporten behulpzaam kan zijn.

Hoe ziet een les Bodybalance eruit?

Een Bodybalance-sessie bestaat uit verscheidene onderdelen. De warming-up is een eenvoudige tai chi-beweging – een serie vloeiend in elkaar overlopende houdingen, waarmee je lichaam verwarmd wordt en je meteen in een geconcentreerde focus wordt gebracht.

Vervolgens train je met allerlei yoga- en pilates-oefeningen de belangrijkste spiergroepen in je lichaam. Hierdoor word je steeds soepeler en leniger!

Aanrader: BodyJam - Een dans workout op latin en funk muziek

De laatste tien minuten van de les zijn gereserveerd voor een klassieke meditatie, waarin je ontspant en uitrust. Deze meditatie is niet alleen heerlijk even om bij te komen, hij versterkt ook de effecten van de rest van de sessie.

Wat heb je nodig?

Je hoeft absoluut geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen met een Bodybalance-groep. De oefeningen zijn zo gekozen dat iedereen, jong en oud, sportief en stijf, ze zonder al te veel moeite kan volgen. Kennis van yoga of tai chi is dus ook niet nodig!

Bekijk ook: Grit Strength - De ultieme workout voor meer spiermassa

Bij rugklachten en andere fysieke belemmeringen is het verstandig om even met een arts te overleggen, maar het betekent zeker niet dat Bodybalance onmogelijk voor je is – het blijkt dat yoga vaak juist voor verlichting kan zorgen.

Comfortabele kleding is alles dat je nodig hebt – zelfs schoenen hoef je niet mee te nemen, want de oefeningen worden op blote voeten uitgevoerd. Wel kan het fijn zijn om iets warms te hebben voor tijdens de meditatie.

Waar doe je het?

In Nederland slaat dit Les Mills programma steeds meer aan, en meer en meer sportscholen nemen het dan ook in het programma op. Misschien vallen de lessen zelfs wel onder jouw huidige abonnement!

Heb je nog geen abonnement bij een sportschool, of biedt die van jou nog geen Bodybalance aan, dan hoef je alleen maar even op de site van Les Mills te kijken om de dichtstbijzijnde aanbieder te vinden. Vaak heb je daar al voor een klein bedrag per maand een geschikt abonnement. Veel plezier!

DELEN
Vroeger had ik last van overgewicht, tot ik op een dag in mijn bikini voor de spiegel stond en dacht, dit kan zo echt niet langer! Ik heb mijn leven omgegooid en ben fanatiek gaan sporten. Toen ik eenmaal resultaten begon te zien voelde ik me beter dan ooit en werd ik alleen nog maar fanatieker. Op dit moment ben ik tevreden met mijn lichaam en ik wil wat ik door de jaren heen hebt geleerd op het gebied van sporten graag met anderen delen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER