Bodystep – De moderne steps cardio work-out

0
333

Bij fitness met steps denk je misschien aan suffe oefeningen in grauwe sportzaaltjes – maar gelukkig kan het veel leuker zijn dan dat! Zet er een opzwepend muziekje bij op, voeg een enthousiaste trainer aan het geheel toe, en voilà, je hebt Bodystep.

Bodystep is een Les Mills programma dat bedoeld is om jou een fit en gezond gevoel te geven.

Lijkt dat je wat? Dan kun je hier alle informatie vinden die je nodig hebt.

Wat is Bodystep?

Bodystep is een cardio work-out waarbij steps gebruikt worden, horizontale plankjes die tussen de tien en dertig centimeter hoog kunnen zijn.

Begeleid door energieke muziek doe je oefeningen op en naast deze step, wat net een stukje vermoeiender is dan oefeningen op de vlakke grond. Om te zorgen dat je je optimaal kunt inzetten, zijn alle bewegingen makkelijk te volgen en snel te leren.

Lees ook: Bodycombat - Vecht jezelf naar een gezond en sterk lichaam

En als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je het niveau altijd nog wat opschroeven – bijvoorbeeld door je step een paar centimeter hoger in te stellen. Saai wordt het in ieder geval niet: de muziek en oefeningen worden iedere drie maanden weer vernieuwd!

Wat zijn de voordelen?

Zoals iedere cardio work-out verbetert Bodystep je conditie aanzienlijk. Daarnaast wordt ook je algemene coördinatie beter: je hebt meer controle over je lichaam en je ledematen.

Tip: Grit Strength - De ultieme workout voor meer spiermassa

Dat is niet alleen bij het sporten handig, maar ook in het dagelijks leven! Door de speciale spierversterkende oefeningen word je sterker en kom je strakker in je vel te zitten.

En natuurlijk verbrand je ook bergen calorieën met iedere sessie, wat je figuur nog verder ten goede komt – en je zelfvertrouwen een flinke boost geeft!

Hoe ziet een les eruit?

Iedere les bestaat uit verschillende nummers, die allemaal hun eigen focus hebben. Door de volledige les te voltooien, heb je uiteindelijk je hele lichaam stevig aan het werk gezet!

Natuurlijk doe je eerst een warming-up, waarin je leert hoe je goed op- en afstapt op de step. De intensiviteit van de bewegingen wordt dan geleidelijk aan groter, tot je bij een fitness peak aankomt die je hartslag stevig omhoog jaagt.

Hierna komen een herstelfase, een tweede piek en nog een herstelfase. Uiteindelijk komen er nog een aantal speed tracks waarin je jezelf helemaal kunt geven – een uitdaging voor je lichaam, maar wel eentje die veel bevrediging geeft!

In de cooling-down kom je ten slotte tot rust met spieroefeningen en stretches.

Wat heb je nodig?

Omdat Bodystep relatief eenvoudig is, heb je geen fitnesservaring nodig om mee te kunnen doen. Dankzij de goede begeleiding en de langzame opbouw kun je als beginner op ieder moment instromen.

Ook voor gevorderden blijft Bodystep echter een uitdaging, bijvoorbeeld door de verstelbare steps en door de veranderende choreografie.

Lees ook: Bodybalance - Zorg voor rust en ontspanning in je leven

Afgezien van een step heb je niet veel nodig om met Bodystep mee te kunnen doen (doorgaans heeft je sportschool steps staan). Goede schoenen zijn handig om te voorkomen dat het vele op en neer stappen je gewrichten beschadigd. Denk verder aan comfortabele kleding en eventueel een flesje water!

Waar doe je het?

Omdat steps een populair fitnesshulpmiddel zijn, zijn er allerlei sportscholen die Bodystep op het programma hebben staan. Kijk maar eens op de site van Les Mills om er één bij jou in de buurt te vinden!

Iedere sportschool die Bodystep aanbiedt heeft de officiële Les Mills training gehad, dus je kunt er gerust vanuit gaan zijn dat de kwaliteit uitstekend is.

De kosten zijn afhankelijk van het prijsmodel van de sportschool, maar vaak zal het programma onder het gewone abonnement vallen. Zeker bij de ‘prijsvechters’ hoef je dus helemaal niet duur uit te zijn. Wat houdt je nog tegen?

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER