Bodyvive geeft je flexibiliteit en conditie een boost

0
752

Wil je eigenlijk al een tijdje beginnen met sporten, maar durf je niet zo goed? Je bent zeker niet de enige. Mensen twijfelen om allerlei redenen sporten voor hen wel een goed idee is – ze hebben het nog nooit gedaan, ze zijn bang dat ze het niet volhouden of ze hebben net een blessure gehad.

Gelukkig hoeven dat soort belemmeringen geen excuus te vormen! Met het Bodyvive-programma van Les Mills bepaalt iedereen namelijk voor zichzelf hoe zwaar de training wordt.

Wat is Bodyvive?

Bodyvive is een low-impact work-out voor het hele lichaam, waarbij gewerkt wordt met zogenoemde Vive-ballen en Vive-tubes. Die tubes zijn er in drie verschillende sterktes, en je kunt zelf kiezen welke je gebruikt. Zo bepaal je zelf hoe zwaar je jouw training maakt, terwijl de instructeur je stap voor stap door de verschillende oefeningen leidt.

Ook komen er bij Bodyvive elementen terug uit yoga, tai chi en pilates. Vaak train je iedere week met dezelfde groep, wat het sporten gezelliger en vertrouwder maakt.

Tip: Bodybalance - Zorg voor rust en ontspanning in je leven

Dankzij de goedgekozen oefeningen en de inspirerende muziek voel je je aan het eind van iedere sessie als herboren!

Wat zijn de voordelen?

De oefeningen van Bodyvive zijn vooral gericht op het stimuleren van de flexibiliteit en de conditie van de beoefenaars. Door de eenvoudige, maar intensieve bewegingen zul je snel sterker worden en meer intensief werk vol kunnen houden.

Dankzij de yoga- en tai chi-elementen kan ook je lenigheid een boost krijgen van deze sport, en je houding verbetert vaak significant. Ten slotte zit je simpelweg beter in je vel door te gaan sporten, omdat je fitheid en zelfvertrouwen er aanzienlijk op vooruit gaan.

Hoe ziet een les eruit?

Bij dit programma zijn de lessen uiterst gevarieerd: er komen zo veel mogelijk verschillende onderdelen aan bod, om het lichaam zo uitgebreid mogelijk te kunnen trainen.

Allereerst gebruik je bij de warming-up een Vive-bal, die je helpt om je mobiliteit en flexibiliteit te verbeteren. Ook leer je wat eenvoudige danspasjes, waarmee de les afwisselender en vrolijker wordt.

Tip: Bodycombat - Vecht jezelf naar een gezond en sterk lichaam

In het volgende deel van de les ligt de focus op het vergroten van de functionele kracht. De spieren worden hier getraind met behulp van de Vive-tube en verscheidene evenwichtsoefeningen.

Ten slotte doe je een aantal Pilates-oefeningen die je buikspieren aan het werk zetten, en gebruik je opnieuw de Vive-bal. De les eindigt met rek- en strekoefeningen om af te koelen.

Wat heb je nodig?

Bodyvive is geschikt voor praktisch iedereen, dankzij de mogelijkheid om zelf de intensiteit van het programma te bepalen. Of je nu gemiddelde ervaring hebt met fitness, net een blessure hebt gehad of zelfs net bent bevallen: je kunt hier zonder problemen terecht. Ook ouderen die vitaal willen blijven kunnen veel aan Bodyvive hebben.

Bekijk ook: Grit Strength - De ultieme workout voor meer spiermassa

De benodigde materialen – ballen en tubes – zijn al aanwezig op de sportschool. Zelf hoef je dus nauwelijks iets mee te nemen naar de lessen; comfortabele kleding en een flesje water zijn de enige benodigdheden. Eventueel is het ook prettig om een handdoek bij de hand te hebben.

Waar doe je het?

Waarschijnlijk is er bij jou in de buurt wel een sportschool die een officiële vergunning heeft om Bodyvive aan te bieden. Je weet dan ook meteen zeker dat de instructeurs er goed zijn opgeleid en dat de materialen in orde zijn.

Vaak kun je gewoon een algemeen abonnement nemen om toegang te krijgen tot de lessen, al kan dat afhangen van het beleid van de sportschool in kwestie. Vraag dus altijd even na hoe het precies zit!

De prijzen hangen ook van het abonnement in kwestie af, maar over het algemeen zal het redelijk betaalbaar zijn om met Bodyvive te beginnen. Veel plezier!

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER