Kiezen tussen de P90x en Insanity fitness programma’s

1
288

Zodra je je zinnen op een sportprogramma vanuit huis hebt gezet, is het essentieel om de correcte soort oefeningen te kiezen passend bij de doelen die je wil bereiken. Er zijn ontzettend veel programma’s op de markt, maar ze zijn lang niet allemaal effectief.

Het zal je opvallen dat de mensen die het programma Beachbody hebben gevolgd allemaal behoorlijk tevreden zijn met hun resultaten. Desalniettemin, als je beslist om voor Beachbody te kiezen, moet je nog steeds kiezen tussen P90X of Insanity.

Om je te helpen de juiste beslissing te maken moet je eerst volledig begrijpen wat jouw doel is, ten tweede de specifieke informatie over het programma verkrijgen en daarna een definitieve beslissing maken op basis van deze twee factoren.

Het enige dat je op dit moment hoeft te doen is weten wat je doel is, verder zijn wij hier om jou te helpen.

De voordelen van de Beachbody programma’s

We moeten bekennen dat deze programma aardig extreme oefeningen bevatten die je tot het uiterste zullen drijven. Ze moeten echter ook krediet krijgen voor de zeer veelzijdige schema’s, ze kunnen aangepast worden aan jouw beschikbare tijd en vaardigheden.

Het voedingsplan en de handleiding met instructies zijn ook bijgevoegd in het pakket en al deze zaken bij elkaar geven jou een garantie voor succes.

Ook interessant: Het fitnessprogramma P90X

Het beste aan de Beachbody programma’s is dat ze beide, P90X en Insanity, niet alleen focussen op gewichtsverlies maar ook op het opbouwen van uithoudingsvermogen, spieren en doorzettingsvermogen; als resultaat hiervan zal je de kilo’s die je bent kwijtgeraakt niet direct terugkrijgen als je met de oefeningen stopt.

Meer spiermassa betekend immers dat je ook in rust meer calorieën verbrand dan je normaal zou doen.

Hoe te kiezen tussen Insanity en P90X?

Laten we beginnen met het begrijpen van ons primaire doel; sommigen willen gewoon wat overtollige kilo’s kwijt raken, terwijl anderen er aan denken om ook een grote spiermassa te ontwikkelen.

Nu je klaar bent met het eerste gedeelte, kunnen we gaan bekijken welk programma het beste past bij welk doel. Insanity is meer gefocust op cardio oefeningen, zodoende is het een beter programma om mee af te vallen omdat de resultaten sneller zichtbaar zijn.

P90x bevat ook cardio oefeningen maar ze zijn meer uitgespreid over het gehele programma. P90x is meer bedoeld om spieren op te bouwen en kracht, daarnaast richt het zich op elk afzonderlijk lichaamsdeel.

Insanity vergeleken met P90X

We hebben de voordelen van de programma’s al besproken en ook welk programma meer geschikt is voor welk doel. Echter moeten we ook kijken naar een aantal nadelen zoals benodigde materialen en de investering qua tijd per dag. Ondanks dat geen van de programma’s dure materialen vereisen, zijn sommige dingen toch nodig.

Ook interessant: De online personal trainer

Als je kiest om Insanity te volgen, hoef je waarschijnlijk niets te kopen, maar voor P90X moet je gewichten aanschaffen in verschillende groottes en een bankdrukstang. Toch kan dit niet echt als een nadeel gezien worden omdat beiden online gekocht kunnen worden voor een lage prijs.

We kunnen concluderen dat, om de juiste keuze te maken, het cruciaal is om je prioriteiten te stellen en dan P90X en Insanity te vergelijken. Vergeet daarnaast niet om de tijd die beschikbaar maakt om te trainen mee te laten wegen in je beslissing.

Heb jij ervaring met P90X of Insanity? Laat het ons weten in een reactie!

DELEN
In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk fitnesscoach. Met mijn werk kan ik maar een beperkt aantal mensen bereiken, dankzij deze website hoop ik meer mensen goede informatie te geven over hoe ze een beter, mooier en gezonder lichaam kunnen krijgen.

1 REACTIE

  1. Hoi,
    m´n vriendin en ik doen het programma van Jillian Michaels. Namelijk 30 Day Shred ( bestaat uit diverse levels), Body Revolution en
    Wij zijn hier erg tevreden over. Kennen jullie deze serie ook? Wat is jullie mening hierover? En hoe verhoudt dit zich tot P90X en Insanity? Volgens mij komt het met elkaar overeen.

    Graag zie ik jullie reactie tegemoet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER