Zumba – De perfecte combinatie van fitness en dans

0
373

De zomer komt er weer aan dus tijd om weer in shape te komen! Zumba is de nieuwste rage op het gebied van fitness programma’s.

Zumba is een aerobics fitness programma onstaan in Colombia rond 1990. Het heeft de laatste paar jaren sterk aan populariteit gewonnen en vooral hier in Nederland komt het de laatste tijd sterk op, je hebt er vast wel iets over gehoord of gelezen, maar weet je ook wat het precies is?

Wat is Zumba?

Een zumba workout zorgt ervoor je conditie beter word, je spieren getrained worden en je uiteraard veel calorieen verbrand. Zumba is zo ontworpen dat het door iedereen te volgen is,  het maakt niet uit of je al jaren danst en een goede conditie hebt, of dat je een stijve hark bent die al moe word als hij onderaan een trap staat en naar boven kijkt!

Tip: De 6 populairste vormen van dans in de sportschool

Bij Zumba beweeg je op het ritme van de muziek, deze muziek is Lekkere Latin muziek met invloeden van salsa, samba, hip hop en vele andere zuid amerikaanse muziekgenres. De nummers zijn wisselend snel en langzaam, hierdoor moet je soms extra hard werken waarna je het volgende nummer even de tijd krijgt om bij te komen.

Waarom Zumba?

De bewegingen die je maakt richten zich op het trainen van de armen, benen en buik, wees niet bang je zult echt niet groot en gespierd worden, maar je zult wel strakker en mooier in je vel zitten!

Lees ook: De verschillende vormen van Zumba

Waardoor Zumba vooral zo succesvol is, is doordat het gewoon erg leuk is om te doen. Tijdens de work-out ben je lekker aan het dansen wat je een goed gevoel geeft en hierdoor zal je ook gemotiveerd zijn om te blijven gaan, in plaats van het bekende “ik heb helemaal geen zin om naar de sportschool te gaan” gevoel.

Zumba iets voor mij?

Zumba kun je  uitstekend in je eigen woonkamer doen, er zijn vele instructievideo’s verkrijgbaar zodat je lekker thuis kan Zumba’en wanneer jouw dit uitkomt. Het mooie van Zumba is dat je er ook totaal geen attributen zoals steps, een matje of losse gewichten voor nodig hebt!

Ben je dus wat onzeker of Zumba iets voor jouw is? Bestel een dvd thuis en je kunt het eenvoudig zelf ontdekken, ook staat het internet vol met gratis filmpjes over Zumba, zoals bijvoorbeeld het volgende filmpje wat je een goed beeld over Zumba geeft:

DELEN
Vroeger had ik last van overgewicht, tot ik op een dag in mijn bikini voor de spiegel stond en dacht, dit kan zo echt niet langer! Ik heb mijn leven omgegooid en ben fanatiek gaan sporten. Toen ik eenmaal resultaten begon te zien voelde ik me beter dan ooit en werd ik alleen nog maar fanatieker. Op dit moment ben ik tevreden met mijn lichaam en ik wil wat ik door de jaren heen hebt geleerd op het gebied van sporten graag met anderen delen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER