Vertrouwen en discipline

0
158

De kern van gedisciplineerd kunnen zijn is vertrouwen! Dit verrast je misschien, maar het vertrouwen zit in het feit dat je vertrouwt op een beslissing die je eerder hebt genomen en waar je toen goed over hebt nagedacht.

Je vertrouwt er op dat de beslissing om te gaan sporten weloverwogen is genomen en dat dat het beste voor je is. Zodanig dat je op het moment zelf niet meer gaat nadenken over wel of niet gaan, zelfs niet als de gevoelens van het moment (moeheid, geen zin, regen buiten) je proberen te overtuigen dat je beter iets anders kunt gaan doen dan sporten.

Dat nadenken op het moment voor een training is namelijk wat mensen in de problemen brengt. Vlak voor een training zijn er vele argumenten te bedenken om iets anders te gaan doen. Vertrouw op het plan dat je voor jezelf hebt uitgestippeld, wat zijn effect heeft op de lange termijn.

Dit is de investering die je in jezelf moet doen: Gedurende een maand handel je volgens een plan dat je van tevoren hebt bedacht om je doelen te bereiken.

Tip: 5 tips om gemotiveerd te blijven trainen

Daarbij laat je je niet beïnvloeden door je gevoel (wel of geen zin hebben). De weerstand in je gevoel is er op gericht om comfort te zoeken. Je hoeft op dat gebied natuurlijk niets te kort te komen, maar 24 uur per dag comfort is echt niet nodig.

Na een maand ga je evalueren, je zult merken dat sporten al een beetje een gewoonte aan het worden is en dat het steeds minder energie kost om te gaan.

Geschreven door: Marianne van der Sluis
Schrijfster van het boek: Lekker Sporten, zo motiveer je jezelf om te gaan en te blijven sporten! Lees meer op sportmotivatie.nl
DELEN
Ik werk als coach voor mensen en bedrijven zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. Teambuilding, het motiveren van anderen en het helpen bij het stellen van doelen zijn mijn passie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER