SLUITEN

Wat zijn superfoods?

Superfoods zijn de laatste tijd helemaal in en nu zelfs in de grote supermarkten te verkrijgen. Lees snel verder om alles over superfoods te weten te komen!

Welke supplementen werken echt

Er zijn vele supplementen op de markt, de ene nog beter dan de andere. In dit artikel zullen we de verschillende soorten supplementen indelen in of ze wel of niet bewezen werken.

Vitamine D

Waarschijnlijk heb je wel eens van Vitamine D gehoord, het is de vitamine die wordt aangemaakt door ons lichaam wanneer we zonnen. In dit artikel zal ik uitleggen waar vitamine D in ons lichaam voor gebruikt wordt en hoe je ervoor kan zorgen dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt.

Vitamines: de fabels en feiten

Er zijn vele fabels in de wereld met de betrekking tot vitaminen, dit doordat de wetenschap constant nieuwe ontdekking doet en de volledige werking van vitaminen nog steeds niet geheel bekend is. In dit artikel zal ik een aantal fabels omtrent vitaminen behandelen.

Tarwegras – Gekiemde tarwekorrels

Tarwegras is een echte superfood. De gekiemde tarwekorrels zijn als poeder of als sap verkrijgbaar en zitten boordevol met vitaminen en mineralen.

Vitamine K

Vitamine K is eigenlijk een verzamel naam voor twee verschillende vitaminen. Vitamine K1 dat invloed heeft op de bloedstolling en Vitamine K2 dat invloed heeft op de botstofwisseling. In dit artikel zal ik deze twee vitamines verder onder de loop nemen.

4 redenen om vetvrij voedsel niet te vermijden tijdens een dieet

Als het gaat om gezonde voeding, gewichtsverlies en een dieet, lijkt het logisch om zo min mogelijk vetten binnen te krijgen. Voor veel mensen betekend dit dat ze bewust voor vetvrij voedsel kiezen. In dit artikel leg ik uit waarom dit niet verstandig is.

Wat een energiereep wel en niet moet bevatten

In dit artikel zet ik 3 goede en 3 minder goede ingrediënten van een energiereep op een rijtje, zodat jij zelf snel een goede beslissing kan maken of dat de energiereep die je wilt aanschaffen jouw geld waard is.

Het belang van water

Het is een bekend feit dat water zeer belangrijk is voor de gezondheid, maar hoeveel water moet je precies drinken per dag? Hier zijn de meningen nog steeds sterk over verdeeld. In dit artikel lees je waarom water zo belangrijk voor je lichaam is en hoeveel water per dag je moet drinken.

Teff – Een Ethiopische supergraan

Wie zich met gezond eten bezighoudt, heeft het ongetwijfeld al eens in de winkels zien liggen: teff, een bijzonder voedzaam Ethiopisch graan dat nu ook in de westerse wereld aan populariteit begint te winnen.