Acai bessen

0
308

De kans is groot dat je er al eens over gehoord hebt: Acai Bessen. Deze bessen worden populairder met de dag, dit komt omdat steeds meer mensen erachter komen hoe je ze kunt gebruiken. De Acai is een kleine paars-achtige bes die u kunt vinden in Brazilië, Suriname en Peru.

De best smaakt een beetje naar een combinatie van bosbes, noten en chocolade – dat is wel heel bijzonder natuurlijk. Deze vrucht heeft een hoog aantal antioxidanten wat het heel aantrekkelijk maakt. De bes is zo populair dat er zelfs plantages voor zijn. De bes is dus niet alleen lekker, maar ook heel gezond.

Wat zijn de voordelen van Acai bessen?

De bes is enorm opgeblazen door verschillende verschijningen op de televisie. Het meest bijzondere is wel dat de kans groot is dat Acai bassen kunnen helpen met het verminderen van overgewicht – dat maakt het een stuk bijzonderder dan dat het al was. Het gekke is dat de plant eigenlijk al jaren wordt gegeten op de plekken waar ze groeien, maar dat het nu pas populair wordt over de wereld. Maar dat maakt allemaal niet uit, want gelukkig kunnen we nu wel genieten van de lekkere bes en voordeel halen uit de gezonde samenstelling.

Hoe kun je Acai bessen gebruiken?

Acai bessen zijn op verschillende manieren te gebruiken, het is dan ook een bes. Je zou er van alles mee kunnen doen. In Suriname en Brazilië eten ze de bes in pulpvorm. De bessen zijn namelijk vrij hard, ze worden dus eerst doorweekt, vervolgens worden ze tot pulp vermalen en is het een lekkere zachte maaltijd. Deze manier van eten bevat ook de hoogste aantal antioxidanten. In het westen van de wereld, waaronder Nederland, drinken we voornamelijk de sappen die in deze bessen zitten. Deze doen we bijvoorbeeld in sapjes of zelfs smoothies.

Bij de lokale supermarkt kun je zelfs al pakken Acai sap kopen. Vroeger at men zelfs van de palmboom waar de bessen aan hangen, ze maakten hier een soort salade van – maar dat gebeurt tegenwoordig niet meer! De palmbomen van de bessen worden ook gebruikt voor andere zaken zoals kleding, mandjes en dergelijke. Maar de bes, die is toch wel het meest bijzonder. De bes is namelijk ontzettend gezond en zorgt voor een goede gezondheid.

Waar kun je Acai bessen voor gebruiken?

Acai bessen hebben een fantastische samenstelling van gezonde voedingswaarden, het zit vol met proteïnes, omega 6 en 9 vetten, antioxidanten en fytosterolen. Dit kan helpen bij een aantal dingen. Zoals al eerder vermeld zou het kunnen helpen met gewichtsverlies: de Acai bessen nemen de eetlust weg en zorgen voor een verbeterd metabolisme. Dit moet wel in combinatie met een dieet en/of sporten. De bes zorgt ook dat bepaalde ziektes worden voorkomen, dit komt door het bestrijden van infecties.

Iets voor de mannen: het controleert de prostraat vergroting, dus jullie hoeven je een beetje minder zorgen te maken! De bes helpt ook bij het verteren van eten en zorgt voor meer energie. Bovendien voorkomt het hartziektes, wordt het immuunsysteem versterkt en helpt het met het gezond houden van botten en gewrichten. Als laatste: met Acai bessen verouderd u langzamer.

De Acai bes heeft dus een groot aantal voordelen! Het is dus erg gek dat wij er nu pas achter komen. Natuurlijk zullen de bessen voor iedereen anders werken, maar in het algemeen draagt het allemaal bij aan een gezonde levensstijl. Die bessen zijn dus wel heel bijzonder, of niet?

Waar koop je Acai bessen?

Acai bessen kun je in de pure vorm vrijwel alleen vinden in speciale winkels of op het internet. Er staan talloze websites online die de bessen verkopen. Het is wel altijd slim om even onderzoek te doen naar welke winkel te vertrouwen is en de aantrekkelijkste prijzen heeft. Dit onderzoek kun je doen door simpelweg even te zoeken op bijvoorbeeld Google. De betrouwbare websites hebben van een goedkeuring op de website zelf staan. Let er wel op dat je altijd producten haalt van websites die een KvK (kamer van koophandel) nummer vermelden, je zou dit zelfs kunnen nachecken! Je weet zeker dat je iets koopt van een officieel bedrijf als ze een KvK nummer hebben, mocht er dan iets fout gaan, kun je het ook makkelijk oplossen.

Een andere plek waar je de bessen zou kunnen halen is gewoon in de supermarkt, nouja de bessen, dan gaat het wel om Acai sap. Dit sap heeft misschien niet helemaal dezelfde werking, maar bestaat nog steeds uit hetzelfde. Bovendien is het ook erg lekker! De plaatselijke supermarkt heeft het vast staan, dus het is altijd het proberen waard!

Kortom: de Acai bes is een fantastische gezonde bes die niet alleen erg lekker is, maar ook enorm gezond. Waar wacht je nog op?

DELEN
Mijn favoriete bezigheid? Helaas is dit eten.... Dankzij de genen van mijn moeders kant betekent dit helaas dat ik heel gemakkelijk gewicht aankom. In het verleden heb ik dan ook van alles geprobeerd qua afvallen, van Sonja Bakker tot weken lang leven op vruchtensappen. In het dagelijks leven werk ik als diëtiste. Hiernaast deel ik op deze site graag de ervaringen en kennis die ik heb opgedaan op het gebied van afvallen en lekker eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER