Goji bessen – Oost Aziatisch supervoedsel

0
146

Goji bessen worden omschreven als superfood. Dit betekent dat het vol zit met goede voedingswaarden. De Goji bessen groeien aan een struik die van origine uit Oost-Azië komt.

In Nederland wordt het nu ook geteeld onder de naam boksdoorn of rode mispel. Ze worden al eeuwen gegeten in Azië alleen sinds kort zijn we in het Westerse gedeelte van de wereld ook achter de geweldige werking op de gezondheid gekomen.

Goji bessen hebben een goed effect op verschillende ziektes, zoals diabetes en koorts, dit is natuurlijk een enorme doorbraak, want het zou ontzettend veel mensen kunnen helpen. De bessen kun je rauw kopen en eten, maar worden ook verwerkt in sapjes, soms zelfs medicijnen en ander eten.

De Goji bessen hebben een enorme hoeveelheid aan gezonde mineralen en vitaminen in zich en daarom wordt het dus een superfood genoemd. Het helpt niet alleen bij de eerder genoemde ziektes, maar is ook goed voor je lichaam. Het versterkt de gezondheid door de enorme goede werking van de bes.

Waar komen Goji bessen vandaan?

De plant komt origineel uit China, maar wordt nu ook geteeld in Europa. Dit is al sinds de 18e eeuw. De plant wordt voornamelijk in West-Europa gekweekt, het is daar ook in de natuur te vinden. Ook in Nederland is de plant te vinden in het wild, je vindt ze voornamelijk langs rivier en in de duinen. Ook in Amerika is de plant op sommige plekken in de natuur te vinden. Mensen denken vaak dat de plant uit de Himalaya komt, maar door de kou is dit niet mogelijk.

De plant wordt al een lange tijd gebruikt door Aziatische landen en sinds kort gebruiken wij het ook. De enorme hoeveelheid aan goede voedingswaarden wordt steeds bekender, net als superfoods in het algemeen. We willen steeds gezonder leven en dit is een stap in de goede richting.

Hoe gebruik je Goji bessen?

De bessen zijn te gebruiken op verschillende manieren. Je zou ze bijvoorbeeld als sapje kunnen maken of in een andere sap of smoothie stoppen. Je zou ze ook kunnen gebruiken in je avondeten of er een sausje van maken. Je kunt de bessen ook zonder problemen rauw eten, maar ze zijn ook heerlijk gekookt. De mogelijkheden zijn eindeloos en liggen voornamelijk aan de voorkeur van de gebruiker.

Wat zijn de voordelen van Goji bessen?

De bes staat bekend om te helpen bij gewichtsverlies en het verlangzamen van ouderdom. Daarnaast is het ook zeer bekend dat de bessen helpen met het bouwen van de weerstand. Het vermindert de kans op kanker bijvoorbeeld. Met hartziekten, diabetes en vele andere ziektes zal het ook helpen. Het geneest natuurlijk niet helemaal, maar kan wel helpen bij het gezonder maken en helpen van het probleem. Door de bessen ga je ook beter slapen, krijg je een beter zicht en het vermindert stress.

De bessen zitten boordevol goede vitaminen en mineralen en zal een fantastische toevoeging zijn aan het dieet. Overleg wel altijd met een dokter of dit ook past bij jou, in verband met medijcijn gebruik bijvoorbeeld.

Waar kan je Goji bessen kopen?

Goji bessen kan je gewoon kopen bij bijvoorbeeld de Albert Heijn. Ze zijn ook in grote getallen op het internet te vinden. Het is dus niet lastig om het te krijgen en de prijs valt ook nog eens mee. Kortom er is geen enkele reden om ze niet een keer te proberen.

Heb jij ervaring met Goji Bessen? Deel ze dan hieronder!

DELEN
Mijn favoriete bezigheid? Helaas is dit eten.... Dankzij de genen van mijn moeders kant betekent dit helaas dat ik heel gemakkelijk gewicht aankom. In het verleden heb ik dan ook van alles geprobeerd qua afvallen, van Sonja Bakker tot weken lang leven op vruchtensappen. In het dagelijks leven werk ik als diëtiste. Hiernaast deel ik op deze site graag de ervaringen en kennis die ik heb opgedaan op het gebied van afvallen en lekker eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER