Het juiste pre-workout supplement kiezen

1
291

“Ik kan het gewoon niet trainen zonder het te nemen …” – beroemde voorgaande woorden van atleten verspreid over alle sporten en specialiteiten die de voordelen van het nemen van pre-workout supplementen voor de training en wedstrijden zien en voelen.

Sommige pre-workout supplementen zijn de meest nieuwe en innovatieve producten die u in het prestatiebevorderende landschap vindt. Omgekeerd, zijn sommige niet zo nieuw. Van eenvoudige cafeïne-dense stimulerende en amfetamine-achtige hoge tonen tot de paresthesie of “tintelingen” die je voelde als je supplement beta-alanine bevat, moet je één ding weten over pre-workout supplementen, ze hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat u je ze voelt “werken”.

Maar wat werkt er precies in dat mysterieuze poeder? Nog belangrijker, wat is het dat u wilt van uw pre-workout supplement?

Supplementen voor krachtsport

Als je een krachtsporter bent en de training van vanavond is gericht op het verplaatsen van de zwaarste gewichten in de sportschool, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een pre-workout gebaseerd op stimulanten.

Producten zoals Jack3d en Mesomorph zijn populaire keuzes van de laatste tijd, maar de consument moet voorzichtig zijn bij de aankoop van producten met 1-3 DMAA vanwege het landelijk verbod uit de schappen (de details van dit verbod zijn vervaagd door retailers, maar uiteindelijk wegen de voordelen van dit product sterk op tegen de daaraan verbonden risico’s).

Supplementen voor meer massa

Als u op zoek bent naar meer massa, hetzij tijdelijk hetzij langdurig, zult u willen investeren in het testen van uw reactie op een hoogwaardig vaatverwijdend supplement. De jury is nog steeds (veel) uit op veel van de nieuwe ‘vormen’ van arginine en citrulline (de aminozuur substraten die de stikstofoxide – synthese geïnduceerde vaatverwijding in deze producten te voeden) , en er is geen legitieme reden om te zoeken naar iets ‘groter’ dan arginine – alfa ketoglutaraat (AAKG) . Er bestaat waarschijnlijk geen beter product op dit moment met de arginine verbinding als de ruggengraat en je kunt erop vertrouwen dat als u op AAKG reageert, je er aan zal vasthouden. Er is de ongelukkige realiteit van het feit dat niet alle atleten op dezelfde manier op arginine reageren. Dit is een probleem dat veel facetten van het onderzoek bemoeilijkt, in het gebruik van aminozuur als een ergogene hulp en zelfs als cardio. Toch, als je een responder bent, weet je zodra je een meer uitgesproken perifere doorbloeding hebt geprobeerd en een dieper ‘gespoeld’ gevoel geeft van de effectieve verwijding van de bloedvaten en (in theorie) een verhoogde toevoer van voedingsstoffen die je spieren nodig hebben tijdens oefening.

Supplementen voor vechtsport

Als je een vechter of crossfitter bent of training voor gemengde uithoudingsvermogen doet dan zul je waarschijnlijk op zoek zijn naar oplossingen om uw werkvolume te verbeteren. Dit is ingewikkelder dan alleen maar eenmaal agressief kracht genereren. Metabole substraten die worden gebruikt door de cellen tijdens anaërobe oefening kunnen worden aangevuld en opgeslagen in grotere hoeveelheden voor training.

Kijk uit naar ingrediënten zoals creatine esters, aminozuren, eenvoudige suikers en beta-alanine. Beta-alanine is een relatief nieuwe verbinding die wordt gebruikt in pre-workouts voor het vermogen om te bufferen (het verbeteren van uw acute tolerantie voor) zure bijproducten van anaërobe ademhaling d.w.z. melkzuur. Sommige van de beste supplementen op de markt combineren met creatine en wei-eiwit supplementen heel effectief om de hersteltijd die nodig is tussen de trainingen te verkorten.

Betere concentratie

Al je je echt moet concentreren tijdens de training … als je in een kooi of ring vecht of je bewegingen moeilijk zijn te coördineren in crossfit , gymnastiek, BMX , balsporten , roeien, tennis enz. dan is de verbinding waar u naar op zoek bent pas onlangs op de markt gekomen. In Australië wordt deze verbinding op de markt gebracht onder de naam Theaffeine en is alleen beschikbaar op bepaalde reeksen van producten. Dit glutamaat is in wezen een synergist van cafeïne (effecten bootst cafeïne) met verminderde bijwerkingen en extra voordelen. Van Theaffeine is aangetoond dat focus, concentratie en een snelle oplossing van problemen verbeteren terwijl het tremor, nervositeit en angst vermindert dat alle harde en krachtige basis van cafeïne stimulerende pre-workouts die we jaren hebben gekend en getolereerd begeleidt . Sommige studies hebben zelfs aangetoond dat het actieve ingrediënt om neurocognitieve schade tijdens langdurige fysieke en mentale stress (een zeer belangrijk voordeel wanneer je traint op het professionele niveau) te voorkomen. De actieve ingrediënten van Theaffeine zijn vooral in de VS gebruikt als krachtige studie-hulpmiddelen voor studenten, muzikanten en high-stress-executives.

Welke keuze u ook maakt, sluit je ogen en kijk door alle marketing en hype heen. Je hebt de macht om een weloverwogen beslissing te maken en te begrijpen wat het doel is van de pre-workout ingrediënten (zonder toe te geven aan de marketing hype amateurs en weekend-strijders die vallen voor de hele dag ) .

DELEN
Krachttraining is mijn passie en ik ben dan ook dagelijks in de sportschool te vinden. Gedurende mijn jaren in (en buiten!) de sportschool heb ik veel ervaring opgedaan wat betreft diverse supplementen. Via deze website wil ik deze kennis graag met jullie delen!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER